Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Μετά από 105 μέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Λάρισας,

ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του δυστυχήματος στα Τέμπη, ο Γεράσιμος-Ιάσωνας Γεωργιάδης θα μεταφερθεί αύριο το πρωί στο Αννόβερο της Γερμανίας για να μεταβεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης που ειδικεύεται στις εγκεφαλικές κακώσεις. Το ταξίδι ελπίδας για τον 21χρονο θα γίνει σύμφωνα με πληροφορίες με στρατιωτικό αεροσκάφος ενώ θα τον συνοδεύουν ένας ιπτάμενος ιατρός και δύο ιπτάμενοι διασώστες του ΕΚΑΒ καθώς και γονείς του.

Για την κατάσταση της υγείας του 21χρονου Γεράσιμου-Ιάσωνα Γεωργιάδη του μοναδικού επιζώντος από το 1ο βαγόνι της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την εμπορευματική στα Τέμπη, είχε μιλήσει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Ο κ.Ντίνος Γιαννακόπουλος δεν είχε κρύψει ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τον νεαρό μαχητή της ζώης.

«Ο νεαρός βρίσκεται σε κώμα και συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική. Είναι σε πολύ βαριά και κρίσιμη κατάσταση. Είναι σε κώμα. Προφανώς έχει πολύ βαριές νευρολογικές επιπλοκές οι οποίες δεν ξέρουμε κιόλας, αν όλες αυτές ή κάποιες από αυτές, πιθανόν να είναι και αναστρέψιμες, κάποιες φυσικά δεν θα είναι αναστρέψιμες. Αναπνέει με τραχειοστομία και βέβαια από εδώ και πέρα θα πρέπει να δοθεί και μία δεύτερη μάχη για την αποκατάσταση κάποιων από τις βαριές επιπλοκές που φέρει».

Ο Γεράσιμος είχε κλείσει τα 21του χρόνια μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την κατάστασή του να παραμένει σοβαρή, καθώς υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υποβλήθηκε σε λεπτές χειρουργικές επεμβάσεις με σκοπό να αποσυμπιεστεί το κεφάλι του μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.


Έχει διαβαστεί 204 φορές