Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ – ΝΟΙΚΙΑΖΩ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ – ΝΟΙΚΙΑΖΩ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
 ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ – ΝΟΙΚΙΑΖΩ

Ποιοί είναι δικαιούχοι...

Μέσα στο επόμενο διάστημα –και οπωσδήποτε πριν από το τέλος του χρόνου- βγαίνει στον «αέρα» το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που θα επιτρέψει σε ιδιοκτήτες ακινήτων να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις έως και 10.000 ευρώ για την ανακαίνιση της κατοικίας τους: Για να πάρουν αυτό το ποσό όμως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να νοικιάσουν αμέσως μετά το ανακαινισμένο σπίτι με φθηνό μίσθωμα σε νέους. Φθηνά ενοίκια όμως θα βρουν οι νέοι και μέσα από τις λεγόμενες «κοινωνικές κατοικίες».

Συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο διάστημα η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα «τρέξει» ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Οι δράσεις που πρόκειται να ενεργοποιήσει η Υπηρεσία θα επιτρέψουν σε χιλιάδες νέους και νέες να εξασφαλίσουν κατοικίες καταβάλλοντας χαμηλά ενοίκια.  Το νέο πρόγραμμα που θα ενεργοποιηθεί είναι το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω». Μέσω του προγράμματος αυτού επιδοτείται η ανακαίνιση ιδιωτικών κατοικιών προκειμένου να διατεθούν στη συνέχεια για μίσθωση.

Αποσκοπεί δηλαδή στην αύξηση της προσφοράς κατοικίας με την παροχή κινήτρων προκειμένου κενά ακίνητα να χρησιμοποιηθούν ξανά, αφού επανέλθουν σε κατάσταση που να μπορούν να αξιοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» επιδοτείται η επισκευή κατοικιών με σκοπό τη διάθεσή τους για εκμίσθωση και στο οποίο συμμετέχουν, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης , ιδιοκτήτες ακινήτων για ένα (1) ακίνητό τους με χρήση κατοικίας, εφόσον:

διαθέτουν την κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου κατά ποσοστό που υπερβαίνει το πενήντα τοις εκατό (50%),

το ακίνητο να έχει έκταση έως εκατό (100) τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.) και να  βρίσκεται σε οικιστική περιοχή,

 επίσης να έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ και διαθέτουν ακίνητη περιουσία, της οποίας η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων (300.000,00) ευρώ,

το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, δεν έχει δηλωθεί ως μισθωμένο και δηλώνεται ως κενό στο έντυπο Ε2 που συνοδεύει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των τριών (3) τελευταίων ετών, και

οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει επιδότηση για πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης σε ακίνητο της ιδιοκτησίας τους τα τελευταία πέντε (5) έτη και δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιδοτούμενης ενεργειακής εξοικονόμησης για οποιοδήποτε ακίνητό τους.

Οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» επιδοτούνται για την πραγματοποίηση δαπανών επισκευής και ανακαίνισης επί του ακινήτου τους, ύψους μέχρι δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, που περιλαμβάνουν τα απαιτούμενα υλικά και τις εργασίες.
Έχει διαβαστεί 95 φορές