Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Εξοικονομώ 2023: Τελευταία διορία σήμερα για τις αιτήσεις του Β’ κύκλου ενίσχυσης των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Εξοικονομώ 2023: Τελευταία διορία σήμερα για τις αιτήσεις του Β’ κύκλου ενίσχυσης των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Εξοικονομώ 2023: Τελευταία διορία σήμερα για τις αιτήσεις του Β’ κύκλου ενίσχυσης των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών

Να σπεύσουν άμεσα μέσα στις επόμενες ώρες πρέπει όσα νοικοκυριά θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2023».

Υπενθυμίζεται πως το «Εξοικονομώ 2023» αφορά στην αναβάθμιση της ενεργειακής κλάσης των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας).

Ο Β’ κύκλος, που αφορά στην εισοδηματική κατηγορία 1, «εγκαινιάστηκε» με την έναρξη της περιόδου υποβολής αιτήσεων από 7 Φεβρουαρίου 2024 με ημερομηνία λήξης 29 Μαρτίου 2024.

Το έργο εντάσσεται στα έργα που υποστηρίζονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και έχει ως στόχο την προώθηση της εθνικής και ενωσιακής ενεργειακής πολιτικής για την εξοικονόμηση ενέργειας. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ και δυνητικοί δικαιούχοι είναι ιδιοκτήτες κύριας κατοικίας με ατομικό εισόδημα 5.000 ευρώ και οικογενειακό 10.000 ευρώ.

Για τους δικαιούχους θα καλυφθούν δαπάνες όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης/ψύξης, συστήματα ζεστού νερού με ΑΠΕ, εγκατάσταση έξυπνου συστήματος διαχείρισης. Ας σημειωθεί, ωστόσο, πως δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση για κατοικία για την οποία έχει υποβληθεί αίτηση σε κάποιο άλλο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης.


πηγή:newsit.gr

Έχει διαβαστεί 80 φορές