Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στη 10η Zootechnia
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στη 10η Zootechnia

από Lepanto RTV
Ιδιαίτερα επιτυχημένη η παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στη 10η Zootechnia

Μεγάλο ενδιαφέρον από τον κλάδο της Κνητοτροφίας

Πολύ μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα στο περίπτερο της Τράπεζας Πειραιώς στη 10η Zootechnia, την έκθεση που διοργάνωσε η ΔΕΘ – Helexpo για τον κλάδο της Κτηνοτροφίας από 2 έως 5 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με την Τράπεζα Πειραιώς, παρουσία είχε και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη, μέλος του Ομίλου Πειραιώς, που σχεδιάζει και προσφέρει σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγροτών.

Στο περίπτερο της Τράπεζας εξειδικευμένα στελέχη, παρείχαν πληροφορίες στους επισκέπτες για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ομίλου, τα οποία απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, επιχειρήσεις του κλάδου, ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς, αλλά και σε συνδεδεμένες με τον αγροδιατροφικό τομέα επιχειρήσεις.

Ως γνωστόν, η Τράπεζα Πειραιώς δραστηριοποιείται δυναμικά στον χώρο της Αγροτικής Οικονομίας, με σκοπό την ολοκληρωμένη υποστήριξη της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας που διαθέτει ένα τεράστιο αναπτυξιακό δυναμικό. Όπως αποδείχθηκε και από τις επαφές στη φετινή Zootechnia ο όμιλος Πειραιώς κατανοεί τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής κτηνοτροφίας και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κτηνοτρόφοι και προσφέρει εξειδικευμένες τραπεζικές λύσεις.

Προτεραιότητα της Τράπεζας είναι η εξασφάλιση ρευστότητας, μέσω χρηματοδοτήσεων που δεν  αποτελούν απλά ροή κεφαλαίων, αλλά  συνεισφέρουν και στην αντιμετώπιση των βασικών διαρθρωτικών προβλημάτων της ελληνικής κτηνοτροφίας. Μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Τραπεζικής, η Τράπεζα υποστηρίζει χρηματοδοτικά το σύνολο της αγροδιατροφικής αλυσίδας με κυρίαρχο στόχο τη μείωση του κόστους παραγωγής. Επιπρόσθετα, μέσω των επενδυτικών δανείων στηρίζει τα αναπτυξιακά σχέδια των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και προσφέρει μια ευρεία επιλογή χρηματοδοτικών λύσεων για την αξιοποίηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Παράλληλα με τα υφιστάμενα προγράμματά της, η Τράπεζα στο πλαίσιο της έκθεσης για την κτηνοτροφία παρουσίασε νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη διευκόλυνση των επενδύσεων, τη μείωση των κινδύνων και την υποστήριξη της εξωστρέφειας των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων που σχετίζονται με:

  • Την κάλυψη των αναγκών των κτηνοτρόφων που συμμετέχουν στο «Πρόγραμμα Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας» της Τράπεζας μέσω πολυετών συμβολαίων, τα οποία θα καλύπτουν χρηματοδοτικά μεσοπρόθεσμες ανάγκες των παραγωγών, όπως για παράδειγμα την αύξηση του ζωικού τους κεφαλαίου.

  • Την απόκτηση εξοπλισμού, μέσω Leasing.

  • Την ασφάλιση, μέσω του Προγράμματος «Ασφαλής Αγροτική Παραγωγή για Ζωικό Κεφάλαιο» σε συνεργασία με την ΑΤΕ Ασφαλιστική – Μέλος του Ομίλου ERGO. Το Πρόγραμμα καλύπτει ζημίες, οι οποίες οφείλονται σε θάνατο ασφαλισμένων ζώων από τυχαίο και απρόβλεπτο γεγονός. Το προϊόν αφορά σε βοοτροφικές, αιγοπροβατοτροφικές, χοιροτροφικές, και πτηνοτροφικές  μονάδες.

Έχει διαβαστεί 1486 φορές