Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Καιρός: Κακοκαιρία στα δυτικά και βόρεια από σήμερα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Καιρός: Κακοκαιρία στα δυτικά και βόρεια από σήμερα

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Καιρός: Κακοκαιρία στα δυτικά και βόρεια από σήμερα

Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα....

Με θυελλώδεις νοτιάδες, σχετικά υψηλές θερμοκρασίες και κατά τόπους καταιγίδες θα ξεκινήσει η εβδομάδα. 

Γενικά, από σήμερα έως και την Παρασκευή θα διατηρηθεί ο άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν γενικά ήπιο καιρό, περιορισμένα φαινόμενα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ο καιρός σήμερα



Ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας από το απόγευμα της Δευτέρας 11/03. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα κύρια χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας που θα συνεχιστεί και την Τρίτη 12/03 θα είναι:

-οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες

-οι ισχυροί έως θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη

-η πτώση της θερμοκρασίας
Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα κατά τόπους χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Δευτέρας 11/03 στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που έως τη νύχτα της Δευτέρας 11/03 προς Τρίτη 12/03 θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα της Μακεδονίας, της Ηπείρου και του Ιονίου, στη Βόρεια και Δυτική Θεσσαλία και στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων θα εκδηλωθούν και στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όπου μάλιστα κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυρές. Από το πρωί της Τρίτης 12/03 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στη Δυτική Πελοπόννησο, στο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τρίτη 12/03 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Ιόνιο έως το βράδυ της Δευτέρας 11/03 και στο Αιγαίο από το βράδυ της Δευτέρας 11/03  έως το απόγευμα της Τρίτης 12/03.

Έχει διαβαστεί 1576 φορές