Μετάβαση στο περιεχόμενο
Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα 90 χρόνια δικηγορικής παράδοσης στο Μεσολόγγι – Ορκίστηκε δικηγόρος ο Γεώργιος Παπαδημητρίου

90 χρόνια δικηγορικής παράδοσης στο Μεσολόγγι – Ορκίστηκε δικηγόρος ο Γεώργιος Παπαδημητρίου

από Lepanto RTV
90 χρόνια δικηγορικής παράδοσης στο Μεσολόγγι – Ορκίστηκε δικηγόρος ο Γεώργιος Παπαδημητρίου

Μια ιστορία που ξεκίνησε στο Μεσολόγγι το 1936 συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενενήντα χρόνια αργότερα, με την τρίτη γενιά της οικογένειας Παπαδημητρίου να παίρνει τη σκυτάλη στη δικηγορία.

Ο Γεώργιος Δ. Παπαδημητρίου, σε ηλικία μόλις 24 ετών, ορκίστηκε δικηγόρος ενώπιον του Εφετείου Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζοντας μια μακρά οικογενειακή παράδοση με βαθιές ρίζες στη νομική ζωή και στην κοινωνία του Μεσολογγίου.
Είναι γιος του γνωστού δικηγόρου Δημητρίου Παπαδημητρίου και εγγονός του αείμνηστου δικηγόρου Ανδρέα Παπαδημητρίου, από τον οποίο ξεκίνησε το 1936 η δικηγορική πορεία της οικογένειας.
Το δικηγορικό γραφείο της οικογένειας στο Μεσολόγγι αποτελεί εδώ και δεκαετίες το σταθερό σημείο αυτής της διαδρομής. Από τον παππού στον πατέρα και σήμερα στον εγγονό, τρεις γενιές δικηγόρων συνδέουν το όνομα Παπαδημητρίου με την πόλη, διατηρώντας μια συνεχή επαγγελματική παρουσία που συμπληρώνει φέτος 90 χρόνια.



Ο Γεώργιος Παπαδημητρίου είναι απόφοιτος Νομικής Σχολής και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο, έχοντας επιλέξει να ενισχύσει τη νομική του κατάρτιση με σπουδές σε έναν ιδιαίτερα σύγχρονο και διεθνοποιημένο κλάδο του δικαίου.
Παράλληλα, είναι Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, εντάσσοντας στη νέα του επαγγελματική πορεία και τον θεσμό της διαμεσολάβησης, ο οποίος αποτελεί πλέον σημαντικό εργαλείο σύγχρονης και εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών.

Η ορκωμοσία του αποκτά ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πραγματοποιείται σε μια χρονιά-ορόσημο για την οικογένεια. Το 2026 συμπληρώνονται 90 χρόνια από το 1936, όταν ξεκίνησε η δικηγορική αυτή διαδρομή, η οποία συνεχίστηκε αδιάλειπτα από τον Ανδρέα Παπαδημητρίου στον Δημήτριο Παπαδημητρίου και σήμερα περνά στον Γεώργιο Παπαδημητρίου.
Για το Μεσολόγγι, η συνέχεια αυτή έχει και έναν ξεχωριστό τοπικό χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα δικηγορικό γραφείο που διατηρεί σταθερά την έδρα του στην πόλη και έχει συνδεθεί με αυτή μέσα από μια παρουσία πολλών δεκαετιών, η οποία πλέον εισέρχεται σε μια νέα εποχή.

Με σεβασμό στην ιστορία των προηγούμενων γενεών αλλά και με σύγχρονη νομική κατάρτιση, ο 24χρονος Γεώργιος Παπαδημητρίου ξεκινά τη δική του επαγγελματική διαδρομή, συνεχίζοντας μια οικογενειακή παράδοση που μετρά ήδη εννέα δεκαετίες δικηγορίας στο Μεσολόγγι.
Από το 1936 έως το 2026, τρεις γενιές, ένα δικηγορικό γραφείο και μια παράδοση 90 ετών που συνεχίζεται.

Πηγή: aixmi-news.gr
Έχει διαβαστεί 27 φορές

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


ΤΟΠΙΚΑ


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ