Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα – Ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα – Ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα – Ηχηρό μήνυμα στο Μαξίμου

Μετά τα απανωτά «όχι» που εισέπραξαν οι αγρότες έγιναν μία γροθιά μπροστά στην πλατεία Συντάγματος

Χιλιάδες αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, άλλοι με τα τρακτέρ και άλλοι με λεωφορεία, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα όπου και πραγματοποιήθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο με τα αιτήματα τους να ειναι αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση του κόστους παραγωγής και επαναδιαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ, καθώς και αποζημιώσεις στο 100% των καταστροφών που έχουν υποστεί λόγω της κλιματικής αλλαγής.


Οι Αθηναίοι τους υποδέχθηκαν με επευφημίες, χειροκροτήματα και χαμόγελα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στο πλευρό τους, οι αγρότες έχουν σωματεία, εργαζομένους και φοιτητές, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο συλλαλητήριο συγκροτώντας ένα ευρύτερο κοινωνικό μέτωπο, το οποίο θορύβησε το Μαξίμου. Απόδειξη αποτελεί η συνάντηση που προγραμματίστηκε για την επόμενη βδομάδα μεταξύ των Θεσσαλών αγροτών και του πρωθυπουργού, αλλά και η υπόσχεση του πως από το 2025 θα είναι μόνιμη η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

    Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται η επιστροφή των αγροτών....

Συνεπώς, και σήμερα αναμένεται να είναι μία δύσκολη μέρα, όπου οι δρόμοι της Αθήνας θα κλείνουν σε διάφορα σημεία, ανάλογα από το πού θα περνάει το μεγάλο κομβόι των τρακτέρ των αγροτών.


Αύριο  Πέμπτη (22/02) αναμένεται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα μπλόκα, όπου θα ενημερωθούν οι αγρότες για τα αποτελέσματα του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν οι αγρότες από τη Θεσσαλία, για την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται το ραντεβού με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί αναμένεται να συζητηθούν όπως είπαν ζητήματα που αφορούν τον κάμπο της Θεσσαλίας, ο οποίος επλήγη από τη θεομηνία «Daniel».


πηγή: in.gr


Έχει διαβαστεί 97 φορές