Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Νέα εικόνα για το «Ionian Queen» - Ετοιμάζεται για τη Νήσο...Σάμο! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Νέα εικόνα για το «Ionian Queen» - Ετοιμάζεται για τη Νήσο...Σάμο! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

από Lepanto RTV
Νέα εικόνα για το «Ionian Queen» - Ετοιμάζεται για τη Νήσο...Σάμο! - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Προχωρούν οι εργασίες ανακατασκευής στο Πέραμα

Που βρίσκεται σήμερα, το πλοίο-φάντασμα «IonianQueen», που επί αρκετά χρόνια ναυλοχούσε στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, λόγω χρεών της εταιρείας στην οποία άνηκε;


Το πλοίο, που ως γνωστόν εξαγοράστηκε από την HellenicSeaways, βρίσκεται εδώ και καιρό αγκυροβολημένο στο ναυπηγείο του Περάματος, εβρισκόμενο ήδη στη διαδικασία επισκευών και ανακατασκευής.
Το καράβι μετονομάστηκε σε «Νήσος Σάμος» και προορίζεται για τα δρομολόγια Πειραιάς – Μεστά Χίου - Μυτιλήνη και Πειραιάς – Μεστά Χίου- Μυτιλήνη -Λήμνος - Θεσσαλονίκη, σηκώνοντας άγκυρα στις 29 Ιουλίου.
Η δρομολόγησή του θα γίνει ως επιπλέον πλοίου του «Αριάδνη», το οποίπο εκτελεί το δρομολόγιο Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη.
ToIonianQueen, πλοιοκτησίας της εταιρείας «HIGHPRIDE SHIPPING COMPANY LTD» και με σημαία Κύπρου παρέμενε παροπλισμένο τα τελευταία τρία χρόνια στο λιμάνι της Πάτρας
Η αγορά του IonianQueen από την HSW ανακοινώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2015, με τίμημα το ποσό των 3.000.000 ευρώ. Επρόκειτο για την τελευταία από μία σειρά πλειστηριασμών, οι οποίοι έγιναν την τελευταία τριετία και ο οποία τελικά κατέληξε στην απόκτηση του πλοίου από την HSW.
Το ΕΓ/ΟΓ IonianQueen, κατασκευάστηκε το 1988 και εκτελούσε δρομολόγια στην Αδριατική έως την καθήλωσή του στο λιμάνι της Πάτρας. Το πλοίο έχει μήκος 192 μέτρα, πλάτος περίπου 30 μέτρα και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 22 μιλίων.
Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.000 επιβατών, 700 ΙΧ αυτοκινήτων ή 125 φορτηγών έως και 16 μέτρων και 60 ΙΧ αυτοκινήτων.

Το «IonianQueen» την εποχή που παρέμενε εγκλωβισμένο στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας

 

Έχει διαβαστεί 2296 φορές