Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Ορατό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, παρά τις διαψεύσεις
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ορατό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, παρά τις διαψεύσεις

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Ορατό το ενδεχόμενο νέων μέτρων, παρά τις διαψεύσεις

Προσγειωμένος ο Τσακαλώτος

Παρά την εμφανή προσπάθεια να καλλιεργηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα η αίσθηση πορείας εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία, η φωτιά που έχει ανάψει μετά τις πρόσφατες διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών για το ενδεχόμενο νέων μέτρων δεν φαίνεται να έχει σβήσει. 

Σε αντίθεση έτσι με τον πρωθυπουργό, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε πιο προσγειωμένος. Ο υπουργός Οικονομικών, μολονότι εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς το κλίμα που επικράτησε στο Eurogroup, φέρεται να δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων» και ότι «όλοι θέλουν να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση». 

Το κλείσιμο της οποίας, ωστόσο, εξαρτάται από τις βουλές της ίδιας της κυβέρνησης - συνεπακόλουθα και το ενδεχόμενο νέων μέτρων. Παράλληλα, ακόμη και στελέχη του Μαξίμου ομολογούν σε κατ' ιδίαν συζητήσεις πως υπάρχει ανησυχία για την πορεία των εσόδων και το κατά πόσον τυχόν υστέρηση από το φόρο εισοδήματος και τον ΦΠΑ μπορεί να καλυφθεί από άλλες πηγές.

Ο κ. Τσίπρας συνέστησε έτσι σε όλους τους υπουργούς του «να αποφύγουν τις αρρυθμίες» και «να τρέξουν γρήγορα» για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το τέλος του έτους. Συγκεκριμένα, έθεσε deadline για την υλοποίηση όλων των προαπαιτουμένων το τέλος του Νοεμβρίου, αναθέτοντας την ευθύνη για την παρακολούθηση της πορείας τήρησής τους στο υπουργείο Οικονομικών (δηλαδή, τον κ. Τσακαλώτο) και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Λιάκο.

Έχει διαβαστεί 1397 φορές