Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Σημαντική επιδείνωση του καιρού
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Σημαντική επιδείνωση του καιρού

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Σημαντική επιδείνωση του καιρού

Προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία φέρνει νέα κακοκαιρία στη χώρα. Πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας.

Βροχές και καταιγίδες φέρνει από την ερχόμενη εβδομάδα ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία. Η επέλαση θα ξεκινήσει από τα δυτικά ενώ οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν και τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα της Δευτέρας αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες όμως πρόσκαιρη σύμφωνα με το μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.


Θα εκδηλώνονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, το βράδυ όμως τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει. Θα βρέξει το βράδυ και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και με τοπικές καταιγίδες. Θα χιονίσει και στα βουνά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Πιθανώς πρόσκαιρα τα φαινόμενα να είναι ισχυρά στα δυτικά, την δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Η κακοκαιρία αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη (5/3), με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά. Κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές αναμένονται στα ηπειρωτικά την Τετάρτη και την Πέμπτη.


πηγή: in.gr


Έχει διαβαστεί 471 φορές