Αρχική Ειδήσεις Επικαιρότητα Θεοδωράκης: Οι εκσυγχρονιστές πρέπει να πάψουν να κρύβονται!
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Θεοδωράκης: Οι εκσυγχρονιστές πρέπει να πάψουν να κρύβονται!

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Θεοδωράκης: Οι εκσυγχρονιστές πρέπει να πάψουν να κρύβονται!

«Δεν αρκεί να αγανακτούμε, με τα όσα ζούμε»

«Στη χώρα της ψεύτικης ταμπέλας, πρέπει, αυτή τη φορά να δώσουμε την μάχη του περιεχομένου και να διαδώσουμε το παραμύθι μας ένα παραμύθι – για πρώτη φορά - χωρίς ψέματα. Η χώρα έχει ανάγκη από επανεκκίνηση και όχι από αναπαλαίωση » τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εορταστική εκδήλωση του Ποταμιού το οποίο γιόρτασε σήμερα τα τρία χρόνια από την ίδρυση του. 

Ο επικεφαλής του Κινήματος εκτίμησε ότι ο τόπος δεν έχει ανάγκη από ένα «άχρωμο Κέντρο πασπαρτού» αλλά από μια μεγάλη συμμαχία των δυνάμεων του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης, ενώ ανέφερε: «Οι λέξεις έχουν κακοποιηθεί αλλά θα τις πάρουμε πίσω και θα τις ενισχύσουμε με το πραγματικό τους περιεχόμενο». «Οι εκσυγχρονιστές πρέπει να πάψουν να κρύβονται!» τόνισε στη συνέχεια, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Δεν αρκεί να αγανακτούμε, με τα όσα ζούμε. Πρέπει να ενωθούμε και να καθορίσουμε εμείς τις εξελίξεις, με μια μεγάλη εκσυγχρονιστική δύναμη στο κέντρο». 
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού στο κατάμεστο, από εθελοντές, φίλους και προσωπικότητες της πολιτικής και του πολιτισμού, Acro χαρακτήρισε το Ποτάμι «κυψέλη δημιουργίας» και τόνισε ότι είναι ένα Κίνημα λογικής που υπηρετεί την κοινωνία, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα προδώσει αυτούς που πίστεψαν σε αυτό. «Δεν το ανταλλάζουμε και δεν το εγκαταλείπουμε» τόνισε. 
 
Παράλληλα, τρία χρόνια μετά τη γέννηση του Ποταμιού, την ώρα που η χώρα βυθίζεται σε ψεύτικες λέξεις, ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε και ανέλυσε τις λέξεις γύρω από τις οποίες κινείται το Κίνημα, μεταξύ άλλων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: 

-«Δουλειά»: πολλά από αυτά που ζούμε σήμερα είναι αποτελέσματα άεργων κομματικών υπαλλήλων ή κληρονόμων.

-«Δικαιοσύνη»: η ελληνική εξουσία δεν υπήρξε δίκαιη, παρά σε διαλείμματα, ενώ σήμερα υπηρετεί ξανά, τα δικά της παιδιά.

-«Δημόσιο»: υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στο δημόσιο, που κάνουν καλά τη δουλειά τους και αυτός είναι ο σύγχρονος ορισμός του ήρωα τόνισε, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των κομμάτων που διαχρονικά το έχουν χρησιμοποιήσει για ρουσφέτια, διορισμούς και επιδόματα στους ψηφοφόρους τους από λεφτά που δεν υπήρχαν.

-«Δημοκρατία»: με αφορμή το Σύνταγμα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να παραδώσουν τη χώρα στην ευκαιριακή αμεσοδημοκρατία.

-«Διάλογος»: η Δημοκρατία καταργείται όταν ακούμε μόνον αυτούς που συμφωνούν μαζί μας, όταν όλοι γινόμαστε ακραίοι.

-«Διαφάνεια»: δεν είναι παραχώρηση των πολιτικών αλλά η πρώτη υποχρέωση τους ανέφερε και παράλληλα τόνισε τη θετική τοποθέτηση του Κινήματος σε ότι αφορά την προανακριτική επιτροπή για το Γιάννο Παπαντωνίου.
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια τόνισε ότι η πολιτική σήμερα δεν είναι Αριστερή – Δεξιά – Κεντρώα και τόνισε ότι η μάχη είναι ανάμεσα σε αυτούς που πιστεύουν στα κλειστά συστήματα και αυτούς που πιστεύουν στις ανοιχτές κοινωνίες, ενώ παράλληλα ανέφερε: «Θα επιμείνουμε στις συνεργασίες, με βάση μια ξεκάθαρη πολιτική πρόταση, η οποία δεν περιλαμβάνει και δεν απευθύνεται στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», ενώ χαρακτήρισε τη διαπραγματευτική τακτική του κ. Τσίπρα άξια για «Χρυσό Βατόμουρο».
 
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι δεν πρέπει να καλλιεργούμε νέες ψευδαισθήσεις και παράλληλα τόνισε ότι όσους τους ενδιαφέρει μόνο η κατάρρευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν ένα μισό, μετέωρο βήμα. «Θέλουμε να αλλάξουμε κυβέρνηση ή είναι ώρα να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα;» αναρωτήθηκε ενώ κατέληξε λέγοντας: «Ο λαός δεν σώζεται, ο λαός σώζει!».
 
Σε ό,τι αφορά το τι πρέπει να γίνει ώστε να ανακάμψει η χώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την άποψη ότι η λύση είναι μια κυβέρνηση που θα εκφράζει τις πρωτοπόρες, δημιουργικές και παραγωγικές, δυνάμεις του τόπου. «Πρέπει να απελευθερώσουμε τη χώρα από τους δυνάστες της: τον κρατισμό, την κομματοκρατία, τις συντεχνίες, τον κρατικοδίαιτο συνδικαλισμό, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, τον ελιτισμό και τον λαϊκισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Τέλος, μιλώντας για τα φαινόμενα λαϊκισμού που κυριαρχούν στις μέρες μας τόνισε ότι έχουμε μπροστά μας, δύσκολες μέρες και προσέθεσε: «Οι εθνικές μας υποθέσεις είναι στα χέρια καιροσκόπων αλλά δεν θα καταντήσουμε μια έρημη χώρα» ενώ τόνισε ότι πρέπει να αντισταθούμε και στο λαϊκιστικό παρόν και στις συντηρητικές παλινδρομήσεις.

Έχει διαβαστεί 1647 φορές
">

  •