Αρχική Ειδήσεις Τοπικά 700 αιτήσεις για βεβαίωση αστεγίας! Αίσθηση από το ρεπορτάζ του Lepanto για τη φτώχεια στην Πάτρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

700 αιτήσεις για βεβαίωση αστεγίας! Αίσθηση από το ρεπορτάζ του Lepanto για τη φτώχεια στην Πάτρα

από Αλέξανδρος Κογκόλης
700 αιτήσεις για βεβαίωση αστεγίας! Αίσθηση από το ρεπορτάζ του Lepanto για τη φτώχεια στην Πάτρα

Εκατοντάδες οικογένειες κάτω από το όριο της φτώχειας

Τα στοιχεία του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων προκαλούν σοκ. Το ρεπορτάζ του Lepanto για τη φτώχεια στην Πάτρα κάνει το γύρο της Περιφέρειας. Τα στοιχεία αποτυπώνουν τα σημάδια που άφησε πίσω της και η οικονομική κρίση. Καταβαράθρωσε οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

Η έλλειψη εργασίας, ενός σταθερού εργασιακού και οικονομικού περιβάλλοντος, οι τραγικές ελλείψεις της Πάτρας στον τομέα αυτό όπως και σε επίπεδο δομών δυσκολεύουν την κατάσταση.

700 άτομα, σύμφωνα με Θ. Τουλγαρίδη, έχουν υποβάλλει αίτηση για βεβαίωση αστεγίας, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το πρόβλημα γιγαντώνεται μόνο και μόνο αν συνειδητοποιήσει κάποιος πως σε πολλές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από συμπολίτη ή συμπολίτισσα υπάρχουν από πίσω οικογένειες, κάποιες εκ των οποίων πολυμελείς.

Μιλάμε για καταγεγραμμένα περιστατικά, τους εν δυνάμει άστεγους.

 

Στο… δρόμο και στην πανσιόν του Δήμου

Την ίδια ώρα, 100 είναι περίπου, σύμφωνα με τον Κοινωνικό Οργανισμό, οι καταγεγραμμένοι άστεγοι στην Πάτρα, αυτοί δηλαδή που μένουν δρόμο, με τους 25 από αυτούς να φιλοξενούνται και στην πανσιόν που ενοικιάζει ο Δήμος. Η πλειοψηφία όμως αρνείται να αφήσει το σημείο που σε απάνθρωπες συνθήκες περνά της καθημερινότητά της.

 

Βοήθεια από την Τράπεζα τροφίμων

Επιπροσθέτως, 700 οικογένειες της Αχαϊκής πρωτεύουσας σιτίζονται ανά δίμηνο από την Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου. Σε απόλυτο αριθμό ξεπερνούν τους 1.500 συμπολίτες.

Παράλληλα, μηνιαίως δίδεται βοήθεια και σε μαθητές ανήμπορων οικονομικά οικογενειών, με τρόφιμα για κολατσιό στο σχολείο τους, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τους 1.000.

Να σημειωθεί πως  από σήμερα ξεκινά η διανομή τροφίμων στις ανήμπορες οικογένειες από την Τράπεζα Τροφίμων ενόψει εορτών. Με κρέας, κοτόπουλο, ζυμαρικά και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Έχει διαβαστεί 1649 φορές