Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αντίστροφη μέτρηση για Ολύμπια και Ιόνια Οδό: Τι θα συμβεί μέχρι τον Αύγουστο για τους αυτοκινητόδρομους
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αντίστροφη μέτρηση για Ολύμπια και Ιόνια Οδό: Τι θα συμβεί μέχρι τον Αύγουστο για τους αυτοκινητόδρομους

από Lepanto RTV
Αντίστροφη μέτρηση για Ολύμπια και Ιόνια Οδό: Τι θα συμβεί μέχρι τον Αύγουστο για τους αυτοκινητόδρομους

Tο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων

Ο Μάιος βρίσκει τελείως διαφορετικό το τοπίο στα έργα των Αυτοκινητόδρομων. Σε μεγάλο βαθμό υπήρξε απόδοση μεγάλων και σημαντικών τμημάτων αυτοκινητόδρομων.

Η ολοκλήρωση των έργων όμως δεν έχει επιτευχθεί και πλέον έχουμε περάσει στο Β` μέρος για τις συμπληρωματικές παραδόσεις τμημάτων. Το ypodomes.com συνεχίζει μέχρι τον Αύγουστο την καταγραφή που θα μας φέρει ακόμα πιο κοντά στην λειτουργία όλου του δικτύου αυτοκινητόδρομων της χώρας.

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για τους οδηγούς στις 12 Απριλίου όταν και παραδόθηκε μία πραγματικά "λειτουργική" Ολυμπία Οδός.

Από την Κόρινθο μέχρι την Πάτρα πλέον υπάρχει ένας συνεχής αυτοκινητόδορμων με 2 λωρίδες +ΛΕΑ με εξαίρεση τα 4+1 σημεία που θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τον Αύγουστο. Να θυμίσουμε πως αρχές Σεπτεμβρίου εγκαινιάστηκε το πρώτο τμήμα από Κόρινθο μέχρι Κιάτο μήκους 20χλμ. Στο τέλος Δεκεμβρίου δόθηκαν επιπλέον 9χλμ στο τμήμα από Κιάτο μέχρι Ξυλόκαστρο.

Στο τέλος Φεβρουαρίου δόθηκαν οι Σήραγγες στα Μαύρα Λιθάρια και στον τέλος Μαρτίου ένα τμήμα 10χλμ μαζί με τις Σήραγγες Παναγοπούλας στο ρεύμα προς Αθήνα. Τώρα απομένουν συνολικά 7χλμ για τα γνωστά 5 σημεία (Καμάρι, Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα,Ρίο), ενώ μετά τον Αύγουστο θα συνεχιστεί η κατασκευή του υπερκόμβου Ρίου που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017.


ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ-ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Εδώ προέκυψε πρόβλημα προς το τέλος της κατασκευής. Να θυμίσουμε πως τον Δεκέμβριο έγινε η πρώτη παράδοση στο τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία που μαζί με την παράκαμψη Αγρινίου δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 59χλμ.

Στις 22 Φεβρουαρίου δόθηκε το τμήμα Καμπή-Πέρδικα που μαζί με την Παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας δημιουργούν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53χλμ.

Στις 13 Απριλίου λειτούργησε το τμήμα Κλόκοβα-Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο. Στο διάστημα Μαίου-Αυγούστου θα δοθούν τμηματικά τα τμήματα Πέρδικα-Κοσμηρά (βόρειο άκρο μέχρι Εγνατία), Αντίρριο-Κλόκοβα και το πιο δύσκολο τμήμα Αμφιλοχία-Άγιος Δημήτριος (αρχή παράκαμψης Άρτας). Η ημέρα των εγκαινίων δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ

Στις 7 Απριλίου παραδόθηκε στην κυκλοφορία το στρατηγικότερο έργο υποδομής της χώρας. Η παράκαμψης Τεμπών και Πλαταμώνα ήταν το κύκνειο άσμα των έργων στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Η διαδρομή πλέον διανύεται σε 4 ώρες και 10 λεπτά άνετης, γρήγορης και ασφαλούς οδήγησης.

Το μεγάλο νέο είναι πως το σημείο καρμανιόλα στα Τέμπη αποτελεί πλέον παρελθόν ως οδικό πέρασμα και νέο τουριστικό σημείο υψηλού κάλλους για τουρισμό. με αυτό το τελευταίο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθήνας-Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκαν έργα 45 και πλέον ετών.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ-ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Εδώ τα έργα προχωρούν πιο ανεμπόδιστα και πάμε με καλούς μηνιαίους ρυθμούς. Είμαστε σε ποσοστό προόδου που φτάνει το 88% και ο αγώνας δρόμου συνεχίζεται. Το τμήμα Ανάβρα-Τρίκαλα είναι έτοιμο και αναμένεται η ολοκλήρωση στο τμήμα Ξυνιάδα-Ανάβρα. Το θέμα της παράδοσης παραμένει νεφελώδες και αναμένεται να ξεκαθαριστεί μέσα στον Μάη.

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΣ ΜΟΡΕΑΣ-ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΛΗΡΩΣ
Εδώ, τελειώσαμε με την επίσημη παράδοση του αυτοκινητόδρομου στις 15 Δεκεμβρίου 2016. Τέλος για τα έργα, ξεκίνησε η συνολική λειτουργία.

Νέο ραντεβού, αρχές Ιούνιο για να δούμε την απόδοση τμημάτων των αυτοκινητόδρομων καθώς και τα υπόλοιπα της κατασκευής τους μέχρι τον Αύγουστο.

Έχει διαβαστεί 1743 φορές