Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξεκινούν οι διαδικασίες παραχώρησης του Ριγανόκαμπου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ξεκινούν οι διαδικασίες παραχώρησης του Ριγανόκαμπου

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Συνεδριάζει το Δ.Σ. της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της τηλεόρασης του Lepanto, αναμένεται να περάσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΔ (Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου), το θέμα της παραχώρησης του Ριγανόκαμπου στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας και από εκεί στο Δήμο Πατρέων.

Τις πληροφορίες επιβεβαιώνει ο Αχαιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Σπαρτινός, ο οποίος είχε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, Θανάση Δημάκη.

Θυμίζουμε πως, την παραχώρηση της συγκεκριμένης έκτασης των 130 στρεμμάτων, προς αξιοποίηση, ζητούν εδώ και χρόνια οι κάτοικοι του Ανατολικού διαμερίσματος, ο Δήμος Πατρέων, τοπικοί φορείς, αλλά και βουλευτές.

Στόχος της δημοτικής αρχής ο περαιτέρω καθαρισμός του χώρου και η ανάπλασή του, όπως το Νότιο Πάρκο.

Βέβαια εδώ τίθεται και το ερώτημα, του τι ανάπλαση θέλουμε. Συνολικότερη και εκτενέστερη, με αναπτυξιακές προοπτικές και ζωντάνια για την περιοχή ή μια απλούστερη όπως στο νότιο πάρκο, πλην όμως αναγκαία σε σχέση με τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν τώρα στην περιοχή.

Επιπροσθέτως, ακόμη μία ακανθώδης παράμετρος είναι η μετεγκατάσταση των ρομά που ζουν εκεί σε άθλιες συνθήκες, προς έναν άλλο χώρο, πιο οργανωμένο και καθαρό, με ύδρευση σαφώς και αποχέτευση. Κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και ίσως θα πρέπει να ξεκινήσει παράλληλα με τις διαδικασίες παραχώρησης, για να απομείνει σιγά σιγά το δυσκολότερο και ίσως ουτοπικό σημείο της κοινωνικής τους ένταξης.

Οι κάτοικοι πάντως του Ανατολικού διαμερίσματος κινητοποιούνται εκ νέου, τόσο για την παραχώρηση, όσο και για τους ρομά και θα συγκεντρωθούν στις 13 Φεβρουαρίου, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη», για να συζητήσουν για την πορεία των θεμάτων.

Έχει διαβαστεί 1545 φορές