Αρχική Ειδήσεις Τοπικά “Βούλιαξε” το τριήμερο η Ναύπακτος – ΦΩΤΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

“Βούλιαξε” το τριήμερο η Ναύπακτος – ΦΩΤΟ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
“Βούλιαξε” το τριήμερο η Ναύπακτος – ΦΩΤΟ

Φαίνεται πως η Ναύπακτος έχει βρει το δικό της δρόμο. Γιατί και στο τριήμερο των αποκριών η περιοχή «βούλιαξε» από κόσμο. Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στα δρώμενα και στην παρέλαση.

Η παρέλαση με τους δεκάδες καρναβαλιστές που ξεκίνησε από το Κεφαλόβρυσο κατέληξε στο λιμάνι όπου και ακολούθησε πάρτι.  Μία μέρα νωρίτερα, πλήθος κόσμου βρέθηκε στο λιμάνι για τους Νταβάδες και τον χορό των Σκλαραίων σε μία γιορτή που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΝΤΟ- Το γλέντησαν στο φουλ!

Το καρναβάλι επέστρεψε και στο Μεσολόγγι ενώ έγινε και παρέλαση που ξεκίνησε από τον Κήπο των Ηρώων και κατέληξε στην πλατεία Μάρκου Μπότσαρη. Για πρώτη φορά έγινε καρναβαλική παρέλαση στο Παναιτώλιο Αγρινίου έπειτα από πρωτοβουλία τοπικών φορέων και συλλόγων κατά μήκος της Χαριλάου Τρικούπη και στη συνέχεια κατέληξαν στο προαύλιου του 1ου Δημοτικού Σχολείου όπου και στήθηκε νέο γλέντι. Οι «μπούλες», παράλληλα βγήκαν ξανά στους δρόμους στο Παπαδιώτικο Καρναβάλι Από το 2010 μια παρέα νέων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού το Τοπικό Συμβούλιο και το Δήμο Αγρινίου το εδραίωσαν. Στα Τριαντέικα Αγρινίου αναβίωσε ο «βλάχικος γάμος» με φαγητό, γλέντι και άφθονο κρασί.

Καρναβάλια υπήρχαν σε πολλές περιοχές του νομού. Στο Ξηρόμερο σε Αστακό, Κανδήλα και Μύτικα το γλέντησαν μικροί και μεγάλοι καραναβαλιστές. Οι τσελιγκάδες στον Αστακό είναι ένα παραδοσιακό γκρουπ, που κατεβαίνει κάθε χρόνο τις απόκριες.

Ακόμη, στην Πάλαιρο το καρναβάλι άλλαξε ημέρα και έγινε Σάββατο αντί για Κυριακή, με πολύ κέφι και χορό από μικρούς και μεγάλους.
Στον Αγιο Νικόλαο λόγω της κακοκαιρίας, με θυελλώδεις ανέμους και έντονο κυματισμό, η καύση του καρνάβαλου στον μόλο αναβλήθηκε για το ερχόμενο Σάββατο ή Κυριακή, καιρού επιτρέποντος.


Έχει διαβαστεί 237 φορές