Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δασκάλα Τζωρτζίνας: Το παιδί ήταν το πιο χαρούμενο και πιο ζωντανό της τάξης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δασκάλα Τζωρτζίνας: Το παιδί ήταν το πιο χαρούμενο και πιο ζωντανό της τάξης

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δασκάλα Τζωρτζίνας: Το παιδί ήταν το πιο χαρούμενο και πιο ζωντανό της τάξης

Tο παιδάκι δεν μας έδινε τέτοια εικόνα, το παιδάκι ήταν το πιο χαρούμενο

Η εκπαιδευτικός που δίδασκε την Τζωρτζίνα για δύο χρόνια, δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει, όπως λέει, τα όσα έχουν συμβεί. Είναι μία από τις δασκάλες της 9χρονης, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα που πέθανε τον Ιανουάριο του 2022 και για τον θάνατό του βρίσκεται προφυλακισμένη η μητέρα του Ρούλα Πισπιρίγκου

“Το παιδάκι δεν μας έδινε τέτοια εικόνα, το παιδάκι ήταν το πιο χαρούμενο, ευτυχισμένο, υγιέστατο, η χαρά της ζωής ήταν η Τζωρτζίνα. Όταν την είδα στην τηλεόραση αλλοιωμένη μετά από αυτό που συνέβη, δεν ήθελα να βλέπω αυτό το πράγμα, γιατί εγώ είχα την εικόνα μιας Τζωρτζίνας που πέταγε και την χαρά της, με περίμενε στην πόρτα και μου έλεγε: “κυρία καλώς ήρθατε” και με έπαιρνε αγκαλιά, είπε ,  για την 9χρονη που γνώριζε

Το πιο υγιές, χαρούμενο παιδί το οποίο ήταν ο αρχηγός της τάξης, ο αρχηγός της ομάδας, ο αρχηγός του σχολείου, καλοντυμένο, περιποιημένο. Μπορεί να έχουμε ενδείξεις σαν εκπαιδευτικοί για κάποια πράγματα, άλλες φορές βγαίνουν… δηλαδή έχει υπάρξει παιδάκι που ζωγραφίζει κατάμαυρα.

Τι βλακείες είναι αυτές που λένε για τις ζωγραφιές; Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας δεν είχανε ποτέ πρόβλημα. Ούτε τι λένε οι ψυχολόγοι,τώρα δεν με αφορούν εμένα αυτά” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογράμμισε, δεν είδε κάτι ύποπτο στις ζωγραφιές που έκανε η 9χρονη. “Πού να καταλάβω… Πού να δείτε εσείς τις ζωγραφιές κατάμαυρες παιδιών που μου λες τώρα: “τι ζωγραφίζει αυτό το παιδί εδώ μέσα”; Τι συμβαίνει μέσα, αλλά τελικά δεν συμβαίνει τίποτα. Μετά Χριστόν, πολλοί προφήτες”.

“Το παιδί στην τάξη προεξείχε για την χαρά του. Όταν ζητούσα παιχνίδι, ήταν το πρώτο που έμπαινε μπροστά. Αφού βγήκε στην επιφάνεια ότι: “βρε παιδιά λέω αυτό το παιδάκι είναι χαρούμενο, με κοροϊδεύετε λέω”; (…) Που του κάναμε υποτίθεται εκπομπή ραδιοφωνική και μου φώναζε:

“Κυρία, τηλεθέαση στο φουλ” και πέταγε στον αέρα το παιδί από την χαρά του. Ήταν τόσο ζωηρή, όσο δεν φαντάζεστε. Το πιο χαρούμενο…, είμαι πάρα πολλά χρόνια εκπαιδευτικός. Η Τζωρτζίνα ήτανε από τα παιδιά που ξεχώριζε. Ξεχώριζε για την ζωντάνια του” είπε, μεταξύ άλλων.

Η δασκάλα ρωτήθηκε και για το πώς αντιμετώπισε η 9χρονη τον χαμό των δύο μικρότερων αδελφών της, επισημαίνοντας πως η μικρή δεν ανέφερε τίποτα. “Δεν ανέφερε ποτέ τίποτα” δήλωσε.

Ακόμη, σημείωσε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται σήμερα για τον θάνατο της κόρης της. “Δεν είχαμε εικόνα ότι πρόκειται για μια μάνα που μπορεί να σκοτώσει τα παιδιά της. Δεν μας πέρναγε από το μυαλό ποτέ.

Βλέπαμε μια χαροκαμένη μάνα και τίποτα πέρα από αυτό. Και όποιος λέει κάτι το αντίθετο, απλά ψεύδεται για μένα. Ήτανε μια μάνα. Δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να κλαίει, οτιδήποτε. Ήταν μια μάνα που εμείς δεν κοιτάζαμε καν. Μια μάνα που έχασε τα παιδάκια της, “ωχ τι συνέβη στον Δασκαλάκη τον κακομοίρη””, λέγαμε.


Έχει διαβαστεί 647 φορές