Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΜΠΕΚΡΗ ΜΑΡΚΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΜΠΕΚΡΗ ΜΑΡΚΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΜΠΕΚΡΗ ΜΑΡΚΟΥ

''Η τρομοκρατία δεν θα περάσει''

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την στοχοποίηση και ποινική δίωξη του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και προέδρου της ΕΝΕΔΕΠ Μπεκρή Μάρκου, ο οποίος σέρνεται σε νέα δίκη στις 11 Μαρτίου, κατηγορούμενος για τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν μετά το εργοδοτικό έγκλημα και το θάνατο του συναδέλφου λιμενεργάτη Δαγκλή Δημήτρη τον Οκτώβριο του 2021.

Το εργοδοτικό έγκλημα που είχε προκαλέσει την οργή των συναδέλφων του, που μαζί με το σωματείο τους είχαν απαντήσει με απεργία στην έλλειψη μέτρων για την προστασία τους και στην μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς, προκάλεσε και ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από εκατοντάδες σωματεία και χιλιάδες εργαζόμενους από όλη τη χώρα.

Όση προσπάθεια και αν καταβάλει η εργοδοσία και η κυβέρνηση για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, για να μην διεκδικούν, να μην σηκώνουν κεφάλι για να εξυπηρετούνται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων τους λέμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να το πετύχουν.

Οι ταξικές δυνάμεις δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω, δεν φοβούνται ούτε δικαστήρια, ούτε διώξεις.

Το απέδειξαν οι συνάδελφοι μας λιμενεργάτες στο λιμάνι του Πειραιά όλο το προηγούμενο διάστημα με τον αγώνα τους, το απέδειξε η μεγάλη Πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα τους μαζικά και μαχητικά γέμισαν πλατείες και δρόμους σε όλη τη χώρα και διεκδίκησαν αυξήσεις σε μισθούς , μέτρα για την ακρίβεια και για να μην ξεχαστεί το Έγκλημα στα Τέμπη , με το σύνθημα ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Ο στόχος που έχουν για ολοκληρωτική υποταγή της εργατικής τάξης στις ορέξεις του κεφαλαίου για να αυγατίσουν και άλλο τα κέρδη τους δεν θα περάσει.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την συμπαράσταση μας στον διωκόμενο αγωνιστή πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη σε βάρος του.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ


Έχει διαβαστεί 357 φορές