Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

Έχασε τη μάχη η εταιρεία ΤΕΡΝΑ...

Ως μία σημαντική νίκη ενάντια σε έναν κατασκευαστικό κολοσσό, χαρακτήρισε ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Τρύφωνας Κόλλιας, την απόφαση να σταματήσει κάθε εργασία αλλά και σκέψη για την δημιουργία αιολικού Πάρκου στο όρος Κοκκινιά της Ορεινής Ναυπακτίας. Ο ίδιος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στην τηλεόραση του Lepanto και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, τόνισε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία προσπάθησε μέσω κατάθεσης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να δημιουργήσει ένα μεγάλο αιολικό πάρκο αποτελούμενο από 13 ανεμογεννήτριες. Ωστόσο μετά και την ανάθεση των Δήμων Καρπενησίου και Μακρακώμης προς το Δικηγορικό Γραφείο του κ. Κόλλια, συντάχθηκαν στοιχειοθετημένες και εμπεριστατωμένες αντιρρήσεις και απόψεις ενάντια στην κατασκευή του πάρκου.
«Κατόπιν των αντιρρήσεων που υποβάλλαμε, κομβικές αρμόδιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων οι οικείες Δασικές Υπηρεσίες, γνωμοδότησαν αρνητικά, με αποτέλεσμα η ενδιαφερόμενη Εταιρεία να αναγκαστεί να αιτηθεί την απόσυρση του αιτήματός της, προκειμένου να αποφύγει την απόρριψή του από την ίδια την αδειοδοτούσα αρχή. Μάλιστα, λόγω της ανωτέρω αρνητικής εξέλιξης για την Εταιρεία, ουδέποτε κατέβαλε τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά για την Βεβαίωση Παραγωγού του ως άνω ΑΣΠΗΕ προς την ΡΑΕ, με αποτέλεσμα αυτή (η Βεβαίωση Παραγωγού) να παύσει να ισχύει, όπερ και σημαίνει ότι η Εταιρεία δεν μπορεί να επανέλθει με νέα «διορθωμένη» Μ.Π.Ε. επί του συγκεκριμένου έργου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κόλλιας
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κόλλιας ρωτήθηκε για το αν ο Δήμος Ναυπακτίας απευθύνθηκε στον ίδιο όπως έπραξαν οι αντίστοιχοι δήμου Καρπενησίου και Μακρακώμης, ο δικηγόρος απάντησε ότι ουδέποτε η Ναυπακτία έλαβε απόφαση για νομική αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης.

Τέλος ανέφερε, πως υπήρξε μια χλιαρή αντίδραση από μεριάς του Δήμου Ναυπακτίας, διότι αν μια αρνητική απάντηση δεν την τεκμηριώνεις, το Υπουργείο δεν τη λαμβάνει καν υποψιν, διαφορετικα θα ήταν υποχρεωμένο να απαντήσει. Όταν αναθέτεις σε ένα εξειδικευμένο γραφείο , η δουλεια του δεν είναι μόνο να συντάσει και να καταθέτει απόψεις αλλά να πιέσει καταστάσεις, κάτι το οποίο γνώριζε αλλά δεν έκανε ο Δήμος Ναυπακτίας. Όσο δυνατές και αν είναι οι εταιρείες , αν οι πολίτες το πίστέψουν και κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες μπορείς να τις κερδίσεις γιατί η δικαιοσύνη είναι με το μέρος του πολίτη και της φύσης.

Έχει διαβαστεί 687 φορές