Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΔΙΑΝΟΜΗ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ

Με αυτοκίνητο γινόντουσαν οι παραλαβές προϊόντων

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (Ε.Β.Υ.Σ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπακτίας  καθώς και με ιδιώτη, πραγματοποίησαν και στην περιοχή μας από νωρίς το πρωί, διανομή τροφίμων, έξω από το 2ο γυμνάσιο Ναυπάκτου. Οι ωφελούμενοι οι οποίοι είδαν το οικογενειακό τραπέζι να γεμίζει με τρόφιμα και όχι μόνο, είναι όλοι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Η Κοινωνική  Σύμπραξη είχε αναλάβει την ειδοποίηση των ωφελούμενων – με sms και τηλεφωνικά- προκειμένου να παραβρεθούν στο σημείο διανομής τις συγκεκριμένες ώρες. Οι δικαιούχοι  παρέλαβαν τα προϊόντα στο αυτοκίνητό τους με την μέθοδο drive-through, με την επίδειξη της ταυτότητάς τους και το ΑΜΚΑ τους. Οι ποσότητες των προϊόντων διέφεραν ανάλογα με τη σύσταση της κάθε οικογένειας. Τα είδη πρώτης ανάγκης που παρέλαβαν ωφελούμενοι ήταν χοιρινό και μοσχάρι, διάφορα τυριά, γάλατα,όσπρια, φρούτα, κομπόστες καθώς και είδη υγιεινής.

Η μέθοδος παραλαβής των προϊόντων με αυτοκίνητα επιλέχθηκε από την Περιφέρεια για την  αποφυγής διασποράς COVID-19 προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη και υγιεινολογικά αποδεκτή λειτουργία των διαδικασιών των διανομών του Προγράμματος. Παρόλα αυτά δημιούργησε μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, με αγανακτισμένους οδηγούς από την αναμονή,   και την ουρά των αυτοκινήτων να έχει φτάσει ως και τη Λαγκαδούλα. Ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς σε δήλωσε που παραχώρησε στην κάμερα του λεπάντο εξέφρασε την ανησυχία του για το κυκλοφοριακό ζήτημα  που προκλήθηκα , και για το λόγο αυτό είναι προς αναζήτηση άλλου χώρου διανομής προϊόντων ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα τυχόν προβλήματα.

Από την άλλη μεριά δεν ήταν λίγοι και οι δικαιούχοι οι οποίοι δε διέθεταν αυτοκίνητο και αναγκάστηκαν να καλέσουν ταξί για να παραλάβουν τα είδη πρώτης ανάγκης.


Έχει διαβαστεί 397 φορές