Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: 3 ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΞΥΛΕΙΑ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: 3 ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΞΥΛΕΙΑ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ: 3 ΤΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΞΥΛΕΙΑ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΫΛΟΤΟΜΟΙ

Συνεχίζεται η μάχη για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας στην περιοχή της Ναυπακτίας με τους υπαλλήλους του Δασαρχείου Ναυπάκτου να βρίσκονται καθημερινά επί ποδός για την αντιμετώπιση του φαινομένου και φυσικά για την σύλληψη όσων προβαίνουν σε παράνομη υλοτομία. Το πρωί οι δασικοί υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεση τριών τόνων καυσόξυλων που παράνομα είχαν κοπεί στην περιοχή της Αγίας Κυριακής στην Καλαβρούζα Ναυπακτίας. Οι δράστες αντιλήφθηκαν την παρουσία των δασοφυλάκων και κατάφεραν να ξεφύγουν, αφήνοντας πίσω τους ωστόσο τα ξύλα. Οι δασικοί υπάλληλοι τα κατάσχεσαν και αφού τα μετέφεραν στο Δασαρχείο, καταγράφηκαν και σύμφωνα με τον δασάρχη Ναυπάκτου Γιώργο Ράπτη θα αποδοθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Οι δασικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν το έργο τους και θα προβαίνουν καθημερινά σε περιπολίες και ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δασάρχης Ναυπάκτου ο οποίος υπενθύμισε στους πολίτες πως η σύλληψη για παράνομη υλοτομία και πώληση καυσόξυλων επιφέρει βαρύτατες ποινικές ποινές και φυσικά εκτός από το πρόστιμο που είναι υψηλό, γίνεται και η κατάσχεση του αυτοκινήτου με τα οποία μεταφέρονται τα ξύλα και όλα τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για την κοπή των ξύλων όπως τα αλυσοπρίονα.
Ο κ. Ράπτης σημείωσε ότι αν οι πολίτες λόγω και της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν, αδυνατούν να αγοράσουν ξύλα, μπορούν να απευθυνθούν στο Δασαρχείο Ναυπάκτου και να καταθέσουν αίτηση έτσι ώστε να τους επιτραπεί η προμήθεια καυσόξυλων από το δάσος και σε επιλεγμένα σημεία που θα υποδείξει η υπηρεσία.
Εδώ και χρόνια το Δασαρχείο Ναυπάκτου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Σύμφωνα με τον Δασάρχη, το πρόβλημα αυτό είναι γενικό καθώς η Πολιτεία έχει απαξιώσει τις υπηρεσίες και δεν φροντίζει για την ενίσχυσή τους με το κατάλληλο προσωπικό. «Είμαστε λίγοι και οι περισσότεροι άνω των 55 ετών. Ποιοι να κάνουν περιπολίες και ποιοι να προβούν σε ελέγχους. Το προσωπικό μας δεν επαρκεί ούτε για την επιτήρηση των δασικών εκτάσεων πλησίον της πόλης της Ναυπάκτου, πόσο μάλλον για τα εκατομμύρια στρέμματα δάσους που έχουμε στην ευθύνη μας. Ωστόσο έστω και αυτοί οι δασικοί υπάλληλοι είναι ευσυνείδητοι και κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους, υπογράμμισε ο κ. Ράπτης. Άλλο ένα πρόβλημα που απασχολεί την υπηρεσία είναι και το γεγονός ότι τα κονδύλια που στέλνονται στο Δασαρχείο Ναυπάκτου για την κάλυψη των αναγκών σε καύσιμα των υπηρεσιακών οχημάτων, είναι πολύ λίγα και δεν φτάνουν επ ουδενί. Μιλώντας για τα υπηρεσιακά οχήματα, ο Δασάρχης είπε πως αυτά είναι πεπαλαιωμένα με χιλιάδες χιλιόμετρα «φορτωμένα» και είναι αξιόμαχα χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες που κάνουν οι δασικοί υπάλληλοι.

Έχει διαβαστεί 903 φορές