Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Δυτική Ελλάδα:Από τις 3 το μεσημέρι οδηγείστε στα νέα 25χλμ της Ιόνιας Οδού-Παραδίδεται σήμερα από τον Υπουργό Υποδομών το τμήμα από Κουβαρά μέχρι Αμφιλοχία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Δυτική Ελλάδα:Από τις 3 το μεσημέρι οδηγείστε στα νέα 25χλμ της Ιόνιας Οδού-Παραδίδεται σήμερα από τον Υπουργό Υποδομών το τμήμα από Κουβαρά μέχρι Αμφιλοχία

από Lepanto RTV

Σταδιακές οι παραδόσεις δρόμων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης παραδίδει στην κυκλοφορία, τμήμα του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας Οδού, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, στη 13:00 μ.μ, υλοποιώντας τη δέσμευσή που έδωσε στις αρχές του μήνα, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της προόδου των κατασκευαστικών εργασιών του αυτοκινητοδρόμου, όπου και ανέφερε: «Μέχρι τέλος του χρόνου γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να δοθεί στους πολίτες ένα τμήμα του δρόμου».

Πρόκειται για το οδικό τμήμα που εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας.

*πρώτη ενημέρωση 7.05πμ

 

Οι πρώτοι οδηγοί αναμένεται να περάσουν από την περιοχή γύρω στις 3 το μεσημέρι οι πρώτοι οδηγοί θα περάσουν από την περιοχή χρησιμοποιώντας το τμήμα Κουβαράς-Αμφιλοχία μήκους 26χλμ σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα Κεφαλόβρυσο-Κουβαράς θα δημιουργεί ένα ενιαίο οδικό τμήμα 59χλμ.

Πρόκειται για το γεγονός της χρονιάς για την Αιτωλοακαρνανία αλλά και την Ήπειρο που θα δουν να μικραίνει σιγά-σιγά η χρονοαπόσταση. Η ...καλή είδηση για τους οδηγούς δεν θα είναι μόνο η παράδοση του τμήματος αλλά και η απουσία διοδίων καθώς ο σταθμός διοδίων είναι βορειότερα.

Μέσα στον Ιανουάριο όμως φαίνεται ότι ολοκληρώνονται και τα έργα στο τμήμα Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο μήκους 33χλμ που θα είναι το αμέσως επόμενο τμήμα καθώς μαζί θα λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας (ακριβώς μέτα τη Σήραγγα οδεύοντας προς Ιωάννινα). Τα έργα προχωρούν κάθε μέρα και πιο πολύ και δεν φαίνεται να αργεί πολύ ακόμα η λειτουργία του τμήματος.

Καλά νέα έχουμε και στο βόρειο τμήμα Καμπή-Πέρδικα καθώς το τμήμα των 50 μέτρων στον Γυμνότοπο παραδόθηκε πριν μία εβδομάδα και σε λίγες μέρες έχει προχωρήσει με εκπληκτικούς ρυθμούς.

Αν τα έργα συνεχίσουν με τέτοιους ρυθμούς, τότε είναι πολύ πιθανό μέσα στον Ιανουάριο να έχουμε ολοκληρώσει και εδώ και να το δούμε να λειτουργεί.

Για τον Μάρτιο θα μείνει το τμήμα Αντίρριο-Κλόκοβα και ότι έχει απομείνει από το βόρειο άκρο του αυτοκινητόδρομου ολοκληρώνοντας τα έργα 10 και πλέον ετών.

Δόθηκαν άλλα 9χλμ στην Ολυμπία Οδό

Στο μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια ακόμα «άτυπη» παράδοση τμήματος δρόμου στην Ολυμπία Οδό, αφού σύμφωνα με το ypodomes.gr, στις 22 Δεκεμβρίου δόθηκαν στην κυκλοφορία 9χλμ δρόμου του τμήματος Κιάτο-Ξυλόκαστρο. Ο δρόμος δόθηκε στην κυκλοφορία καθώς κρίθηκε ότι θα βοηθήσει στην κίνηση των οδηγών κατά τη διάρκεια των γιορτών ενώ η επίσημη παράδοση του τμήματος που θα περιλαμβάνει και τον Ανισόπεδο Κόμβο Ξυλοκάστρου θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου.

Μαζί με το Κόρινθος-Κιάτο από χθες οι οδηγοί έχουν 29χλμ νέου κλειστού αυτοκινητόδρομου, ενώ απομένουν 91χλμ για να ολοκληρωθεί η Ολυμπία Οδός μέχρι τον Κόμβο Ρίου, όπου συναντά την, σε κυκλοφορία, Περιμετρική Πάτρας.

Ο αυτοκινητόδρομος πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία ως λειτουργικός, στα τέλη Μαρτίου, αφήνοντας για την περίοδο Απριλίου-Αυγούστου 5 σημεία: στο Καμάρι Κορινθίας, στο Δερβένι, στις Καμάρες, τα Αραχωβίτικα αλλά και την αποπεράτωση του Υπερκόμβου Ρίου.

Έχει διαβαστεί 1525 φορές