Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Έκτακτο: Νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας ο Κωνσταντίνος Μπουζινέκης
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Έκτακτο: Νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας ο Κωνσταντίνος Μπουζινέκης

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Έκτακτο: Νέος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας ο Κωνσταντίνος Μπουζινέκης

Μετά από 20 χρόνια προεδρίας, παραιτήθηκε ο Μένιος Χάρος.

Ντόμινο εξελίξεων προξένησε η παραίτηση του προέδρου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ναυπακτίας και Δωρίδας Παρασκευά Οικονόμου ο οποίος με γραπτή του δήλωση προς το Σώμα έκανε γνωστό πως επιθυμεί την παραίτησή του από το αξίωμα αλλά και την διαγραφή του από το Σωματείο καθώς άλλαξαν οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις και πλέον ανήκει στον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το σώμα κλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού έκανε αποδεκτή την παραίτηση και διαγραφή του κ. Οικονόμου, προχώρησε στην ανάδειξη νέου προέδρου που δεν είναι άλλη από την Αθηνά Κυρίτση. Σε δηλώσεις της η ίδια ευχαρίστησε το Σώμα για την τιμή που της έκανε να την αναδείξει πρόεδρο και τόνισε ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να εργάζεται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Αλλαγές και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου

Ως γνωστό ο Παρασκευάς Οικονόμου ήταν και Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου. Έτσι μετά την αποχώρησή του, πυροδότησε νέα αντίδραση καθώς στην συνεδρίαση του Σώματος, ο πρόεδρος Μένιος Χάρος υπέβαλλε την παραίτησή του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι σε 2 χρόνια θα είναι συνταξιούχος και για το λόγο αυτό θα πρέπει και νέοι να αναλάβουν τα ηνία και να αποκτήσουν την εμπειρία στην διοίκηση του εργατικού κέντρου. Για να βοηθήσει και την διάδοχη κατάσταση ο κ. Χάρος δεν παραιτήθηκε από μέλος της διοίκησης, έτσι ώστε όπως είπε να είναι δίπλα σε όποιον αναλάβει Πρόεδρος και να τον βοηθήσει στα πρώτα βήματά του. Η δήλωση έγινε μέσα σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα με τον απερχόμενο πρόεδρο να ευχαριστεί τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια. Κάνοντας μια μικρή αναδρομή αναφέρθηκε στους αγώνες του εργατικού κέντρου για την επίλυση προβλημάτων των εργαζομένων, για τις πολλές δράσεις του Εργατικού Κέντρου για το καλό της πόλης.

Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία από την οποία αναδείχτηκε πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μπουζινέκης, Πρόεδρος του Σωματείου Χειριστών – Λιπαντών Ναυπακτίας και Δωρίδας. Τα υπόλοιπα αξιώματα κατανέμονται ως εξής: Αντιπρόεδρος Φώτης Δημητρόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μένιος Χάρος, αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας παραμένει ο Νώντας Σχίζας, Ταμίας ο Κωνσταντίνος Γαλάνης, Οργανωτικός Γραμματέας ο Καρέλης Σωτήριος, Ειδικός Σύμβουλος αναλαμβάνει ο Κυρίτσης Δημήτρης που καταλαμβάνει και την θέση του απερχόμενου Παρασκευά Οικονόμου και μέλη οι Χοχτούλας Γιώργος Δημήτρης Λαλόπουλος Νικόλαος Μπίμπας και Βασιλόγιαννος Χρήστος.


Απόψε το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του LEPANTO στις 20:30 θα φιλοξενήσουμε τους κ. Μένιο Χάρο και Κωνσταντίνο Μπουζινέκη για τις πρώτες τους δηλώσεις μετά τις εξελίξεις...

Έχει διαβαστεί 517 φορές

  •