Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΛΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΔΥ

Τα αυξημένα κρούσματα ιλαράς σε παιδιά και ενήλικες που έχουν καταδείξει οι αρμόδιες υπηρεσίες κινητοποίησαν άμεσα τον Δήμο Πατρέων και τον Κοινωνικό Οργανισμό

προκειμένου να προχωρήσουν σε εμβολιασμούς  ειδικών ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πατρέων με τον ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, εμβολιασμούς σε παιδιά 12 μηνών έως και 16 χρονών στον καταυλισμό του  Ριγανόκαμπου και στον οικισμό των Βραχνεΐκων, δεδομένου ότι ο εμβολιασμός θεωρείται η μόνη ενέργεια για την πρόληψη εξάπλωσης της νόσου της ιλαράς.

Ο ΕΟΔΥΥ, διαβεβαίωσε, ότι η εμβολιαστική κάλυψη των παιδιών ήταν σε καλό επίπεδο ωστόσο ο στόχος ήταν να καλυφθούν πλήρως όλα τα παιδιά Ρομά στους συγκεκριμένους καταυλισμούς οικισμούς κάτι που έγινε πράξη.

Συγκεκριμένα, στον Ριγανόκαμπο εξετάστηκαν 46 παιδιά και χρειάστηκε να εμβολιαστούν 23 και στα Βραχνέικα εξετάστηκαν 51 παιδιά και χρειάστηκε να εμβολιαστούν 21.

 

Το Κέντρο Κοινότητας με το Παράρτημα Ρομά έχει καταγράψει όλα τα ανήλικα που ζουν στους καταυλισμούς,  με τα πλήρη στοιχεία τους  (όπως το ΑΜΚΑ) καθώς και τα εμβόλια που έχουν κάνει ή κάνουν.  Ως εκ τούτου παρείχε μια σημαντική υποστήριξη στον ΕΟΔΥ τόσο με τα στοιχεία αυτά, όσο και με την ενημέρωση και διαχείριση του πληθυσμού των καταυλισμών.

 

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) λειτουργεί το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, αξιοποιώντας χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ 2021-2027», δράσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, ΕΣΠΑ 2021-2027.


Έχει διαβαστεί 363 φορές

  •