Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου με αφορμή την σύσκεψη που έγινε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 με πρωτοβουλία του Συντονιστικού οργάνου για τον δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι στην οποία προσκλήθηκε και συμμετείχε ,θέλει να δηλώσει τα πιο κάτω:

Πριν ακριβώς δύο χρόνια με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών της Πόλης και της Περιοχής μας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου σύσκεψη με συμμετοχή Βουλευτών ,Δημάρχων Αγρινίου ,Καρπενησίου ,Αγράφων ,διαδικτυακή παρέμβαση Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας ,θεσμικών εκπροσώπων του Νομού και της Πόλης και πλήθος κόσμου για την στήριξη του αιτήματος για οδική σύνδεση από το Πλατυγιάλι- Ιονία οδός- Αγρίνιο -Καρπενήσι -Λαμία . Σε αυτή την σύσκεψη αποφασίστηκε να γίνουν οι αναγκαίες συναντήσεις και ενέργειες προς την πλευρά της τότε κυβέρνησης ώστε να ασκηθεί πίεση για πιο ουσιαστική και πιο συγκεκριμένη παρέμβαση για την ανάδειξη του αιτήματος . Μετά από δύο χρόνια και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του άτυπου συντονιστικού οργάνου και των μεμονωμένων παρεμβάσεων βουλευτών και φορέων μέχρι και πολύ πρόσφατα ,δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από την πλευρά της Κυβέρνησης για να προχωρήσει έστω και τμηματικά το έργο. Και εύλογα γεννάται το ερώτημα .Γιατί ακόμη και για το τμήμα του συνολικού οδικού άξονα

που αφορά τον δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από το Υπουργείο Υποδομών; Γιατί υπάρχει τόση αδιαφορία για έναν δρόμο που συνδέει δύο γειτονικούς νομούς ,ο οποίος έχει ξεχαστεί μαζί με τους κατοίκους του και βρίσκεται το 2024 σε συνθήκες της δεκαετίας του 1960 !!! Έναν άκρως επικίνδυνο δρόμο ,ένα οδικό δίκτυο που παραπέμπει σε τριτοκοσμική χώρα και όχι σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Τελικά το θέμα αυτό όπως τέθηκε στη σύσκεψη του Μαρτίου του 2022 μας ΑΦΟΡΑ όλους όσους βρεθήκαμε εκεί ή αφορά μόνο τους κατοίκους μιας γεωγραφικής περιοχής του Νομού μας; Εμείς πιστεύουμε ότι ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ και για αυτό συμμετείχαμε στη σύσκεψη της Παρασκευής και δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε και την κινητοποίηση της 31ης Μαρτίου. Έργα υποδομής όπως η σύνδεση Αγρινίου Καρπενησίου δεν αποτελεί για την περιοχή μας προνομιακή μεταχείριση από την σημερινή κυβέρνηση ,άλλωστε ο νομός μας ποτέ δεν είχε τέτοια ευνοϊκή αντιμετώπιση από καμιά κυβέρνηση εδώ και δεκαετίες ,όπως μπορεί να έχουν άλλες περιοχές της χώρας. Πιστεύουμε ότι πρέπει να δηλώσουμε το παρόν στην κινητοποίηση της 31ης Μαρτίου και να το κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ οι φορείς της Πόλης και της Περιοχής μας ,όπως με τον ίδιο τρόπο πρέπει να αντιμετωπίζουμε και όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας. Η πρόσφατη εμπειρία της κινητοποίησης για το Πρωτοδικείο, έδειξε τον δρόμο και απέδειξε ότι ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ.



Για την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή


Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν . Γραμματέας

Κωστίκογλου Σωκράτης                                     Γιοπάνος Ιωάννης

Έχει διαβαστεί 326 φορές