Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Επίσκεψη στο έργο της αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης του Δήμου Αγρινίου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Επίσκεψη στο έργο της αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης του Δήμου Αγρινίου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Επίσκεψη   στο έργο  της αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης του Δήμου Αγρινίου

Αυτοψία στις εργασίες του εμβληματικού έργου της αντικατάστασης του Κεντρικού Αγωγού Υδροδότησης του Δήμου Αγρινίου πραγματοποίησε ο Γιώργος Παπαναστασίου συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Θύμιο Γρίβα, μέλη του ΔΣ και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πορεία υλοποίησης του έργου αντικατάστασης αγωγών μήκους 15.650 μέτρων. Ήδη τα συνεργεία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, με κατεύθυνση προς Νεάπολη.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να επιτευχθεί μηδενική απώλεια νερού στο κεντρικό αγωγό και να εξασφαλιστούν μεγαλύτερες ποσότητες για τους καταναλωτές.

Το κλιμάκιο ενημερώθηκε αναλυτικά για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων επεξεργασίας πόσιμου νερού στην Σπολάϊτα, με την εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας για την αναβάθμιση των δεξαμενών.

Τέλος, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού στα Καλύβια όπου κατασκευάστηκε φωτοβολταϊκό πάρκο συνολικής ισχύος 1MW. Με αυτή την μονάδα πρόκειται να καλυφθούν ενεργειακές ανάγκες της επιχείρησης αλλά και να επιτευχθεί σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών. Συνολικά υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση πόρων για την ΔΕΥΑΑ θα υπερβαίνει το ποσό των 300.000,00€ ετησίως.

«Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονων προδιαγραφών, με εξοικονόμηση πόρων και υψηλή ταχύτητα διύλισης. Σχεδιάσαμε για το μέλλον και τις επόμενες γενιές. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί δικαίωση μεγάλων προσπαθειών και πραγματικά αισθανόμαστε περήφανοι για την υλοποίησή του», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.


Έχει διαβαστεί 292 φορές