Αρχική Ειδήσεις Τοπικά  «ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ» 2η συνάντηση
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

 «ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ» 2η συνάντηση

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
 «ΝΕΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΑΔΑ ΣΧΟΛΗ» 2η συνάντηση

Η «Διέξοδος» στοχεύοντας στην γνώση του παρελθόντος της Ιερής Πόλης και τη διατήρηση της μνήμης του, συνεχίζει την λειτουργία της «Νέας Μεσολογγιάδας Σχολής»

  1. Aνακοινώνει ότι η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, στις 7.30 το απόγευμα,στο ανώγειο του Ιστορικού της Μουσείου με θέμα τις παλαιές Πλάζ του Μεσολογγίου.
  2. Στη δεύτερη αυτή συνάντηση θα μιλήσουμε και θα συζητήσουμε για τα «Μπάνια», το «Αραπογιάλι», τα «Μαρόκια», το «Καράβι», τη «Συρμή» και τα «SPA» της Τουρλίδας. Θα προβάλλουμε φωτογραφίες και θα θυμηθούμε την εικόνα του παλιού λιμανιού και των πλαζ του Λιμενικού Ταμείου, του Ναπολέοντα, της Σοφίας και του Κυρχανατζή.
  3. Τέλος θα αναπολήσουμε τις διαδρομές Μεσολόγγι – Τουρλίδα όταν οι νεαροί Μεσολογγίτες κρεμασμένοι σαν τζαμιά στα αστικά λεωφορεία, έφταναν στο τσαρδάκι του Αντωνόπουλου και, υπό το φώς της γεννήτριας και τα ακούσματα του τζουκ μποξ, διασκέδαζαν μέχρι πρωίας απολαμβάνοντας την ανατολή αλλά και τις ...... «επιδρομές» των τότε «ροκ-εντρολιστών». Η «Σχολή» απευθύνεται σε Μεσολογγίτες, σε αυτούς που νοιώθουνε Μεσολογγίτες αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί για το τεράστιο
  4. πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και ιστορικό παρελθόν της Πόλης. Υπενθυμίζεται ότι σε αυτού τους είδους τις εκδηλώσεις της «Διεξόδου» n δεν αποστέλλονται ατομικές προσκλήσεις, η είσοδος, όπως πάντα, είναι ελεύθερη και οι συναντήσεις αρχίζουν ακριβώς στην ώρα τους.
Έχει διαβαστεί 381 φορές