Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Επιτόπιος έλεγχος του Δήμου Δελφών σε καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Επιτόπιος έλεγχος του Δήμου Δελφών σε καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Επιτόπιος έλεγχος του Δήμου Δελφών σε καταυλισμό των Ρομά στην Άμφισσα

Ο Δήμος Δελφών, σε συνέχεια εγγράφου του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας-Δελφών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, κατόπιν επώνυμης καταγγελίας πολιτών για την κατασκευή νέων παραγκών-παραπηγμάτων χωρίς άδεια, σε περιοχή των ζωνών Α’ και Β’ προστασίας του

Στις 18 Δεκεμβρίου 2023 διενεργήθηκε αυτοψία-επιτόπιος έλεγχος από κλιμάκιο αποτελούμενο από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Χρυσούλα Πονήρη – Σεγδίτσα, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Άμφισσας κ. Νικόλαο Λουπάκο, την αρμόδια υπάλληλο του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ. Ζωή Τσιώτα, Κοινωνική Λειτουργό και τον Διαμεσολαβητή κ. Γεώργιο Πετρόπουλο, με τη συνδρομή του Α.Τ. Άμφισσας, όπου διαπιστώθηκε ότι κανένα νέο παράπηγμα – παράγκα δεν έχει κατασκευαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως αποδεικνύεται από την μηνιαία τακτική καταγραφή των υπαλλήλων του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Δελφών.

Το αποτέλεσμα της αυτοψίας διαβιβάστηκε προς τους πολίτες που προέβησαν στην καταγγελία, ενώ κοινοποιήθηκε και προς το Αστυνομικό τμήμα Άμφισσας-Δελφών και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας.

Καταλήγοντας σημειώνουμε ότι, ο Δήμος Δελφών προχωρά άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης που υπερψηφίστηκε πρόσφατα κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία δεκάδων πολιτών, για τη σύσταση διευρυμένης Επιτροπής, προκειμένου όλοι μαζί και σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Γραμματεία να εξετάσουν κάθε ενδεχόμενο για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην Άμφισσα.


Έχει διαβαστεί 108 φορές