Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΠΑΤΡΑ: Η ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Όσοι είμαστε εδώ σήμερα, δεν στεκόμαστε ούτε ένα σκαλί παραπάνω από όσους μας ψήφισαν, απ’ τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία της Πάτρας. Απ’ αυτούς λάβαμε την εντολή να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα....

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη, ορκίστηκαν σήμερα (Τετάρτη 20 Δεκέμβρη) το απόγευμα, στη τελετή Ορκωμοσίας που έγινε στη κεντρική αίθουσα του Πολυχώρου «Παλαιά Σφαγεία».

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος αναφερόμενος στη νέα θητεία που ξεκινά, είπε:

«Εύχομαι σε όλους σας από καρδιάς, μια δημιουργική θητεία.

Σήμερα ορκίζεται εδώ το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Έχουμε όλοι μας χρέος, τα επόμενα πέντε χρόνια, να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες του πατραϊκού λαού. Έχουμε χρέος να είμαστε δίπλα του, να παλέψουμε μαζί του, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του.

Όσοι είμαστε εδώ σήμερα, δεν στεκόμαστε ούτε ένα σκαλί παραπάνω από όσους μας ψήφισαν, απ’ τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τη νεολαία της Πάτρας. Απ’ αυτούς λάβαμε την εντολή να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, να μπούμε μπροστά, μαζί τους, για να διεκδικήσουμε όσα τους αξίζουν.

Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη αντίφαση της εποχής μας. Τη στιγμή που εκτοξεύονται οι δυνατότητες της ανθρωπότητας, βλέπουμε ότι συσσωρεύονται τεράστια προβλήματα για τη λαϊκή πλειοψηφία. Αυτοί που οικοδομούν τη ζωή, την καθημερινότητα,

στερούνται τα πάντα, ενώ ταυτόχρονα όσοι τους εκμεταλλεύονται συγκεντρώνουν αμύθητο πλούτο.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο, όλοι οι εκλεγμένοι, θα κριθούμε στο κατά πόσο θα συμβάλλουμε στην ανακούφιση της λαϊκής πλειοψηφίας, στο κατά πόσο θα βρεθούμε μπροστά στον αγώνα για να αλλάξουν τα πράγματα.

Πολλές φορές μιλάμε για όμορφη πόλη. Την ομορφιά της, πρέπει να έχεις μάτια, μα πάνω απ’ όλα ψυχή, για να τη δεις και να την απολαύσεις, για να παλέψεις να την ενισχύσεις, μέσα σε ένα περιβάλλον δύσκολο και εχθρικό.

Ειδικά τις γιορτινές μέρες που διανύουμε, πρέπει να έχουμε στο νου μας όσους συμπολίτες μας δεν έχουν τη δυνατότητα να χαρούν ακόμα και τα πιο απλά, ειδικά εμείς, οι εκλεγμένοι, δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι.

Ως Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνεχίζουμε για τρίτη συνεχόμενη θητεία, με την εμπιστοσύνη του πατραϊκού λαού, πράγμα που μας γεμίζει περηφάνια, συγκίνηση, αλλά και ευθύνη.

Θα συνεχίσουμε να μην ξεχωρίζουμε τους συμπολίτες μας ανάλογα με το τι ψήφισαν, να μην διαχωρίζουμε τους Προέδρους, τα Συμβούλια των Κοινοτήτων ανάλογα με το ψηφοδέλτιο με το οποίο εκλέχτηκαν. Θα επιδιώξουμε να συνεργαστούμε, να παλέψουμε όλοι μαζί, ώστε να συνεχιστεί το ωραίο έργο στην πόλη μας.

Θα συνεχίσουμε, με γνώμονα τις ανάγκες του λαού και πρωταγωνιστή τον ίδιο, να παλεύουμε ενάντια στις δυσκολίες, που θα πολλαπλασιάζονται, λόγω της πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις. Εμείς όμως, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, ενάντια στην πολιτική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των δομών και των υπηρεσιών του Δήμου, ενάντια στα στενά όρια ενός συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του.

Στο κέντρο της προσοχής μας, θα συνεχίσουν να βρίσκονται όλα τα ζητήματα που αφορούν τη ζωή του εργαζόμενου, του ανέργου, της λαϊκής οικογένειας της πόλης μας, με προτεραιότητα στα παιδιά μας, που είναι το μέλλον μας.

Ο μόνος δρόμος επίλυσης των προβλημάτων μας είναι ο αγώνας.

Μαζί καταφέραμε πολλά, μπορούμε να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερα.

Εύχομαι σε όλους ακόμα μια φορά, μια δημιουργική θητεία, προς όφελος του λαού της πόλης μας».

Στην τελετή Ορκωμοσίας ορκίστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι που θα συμμετέχουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και τα μέλη των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που ορκίστηκαν είναι:


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη.

Δ.Ε. (Δημοτική Ενότητα) Πατρέων: Τάκης Πετρόπουλος, Αικατερίνη Σίμου, Διονύσιος Πλέσσας, Παναγιώτης Μελάς, Μιχάλης Αναστασίου, Γιώργος Μαγιάκης, Χρήστος Κορδάς, Δημήτρης Δημησιάνος, Ευάγγελος Κατσακούλης, Θόδωρος Τουλγαρίδης, Χρήστος Πατούχας, Αναστασία Αγγελοπούλου, Βίβιαν Σαμούρη, Ευδοξία Αβραμοπούλου, Ειρήνη Γκέστα, Νίκος Ασπράγκαθος, Κώστας Τηλιγάδης, Παύλος Σκούρας, Νάνσυ Αγγελακόπουλου - Πανουτσοπούλου, Χρήστος Γιαννόπουλος, από τη Δ.Ε. Ρίου ο Χρήστος Δάβουλος, από τη Δ.Ε. Παραλίας ο Διονύσης Κλάδης, από τη Δ.Ε. Μεσσάτιδας η Αναστασία Τογιοπούλου και από τη Δ.Ε. Βραχνεΐκων ο Ανδρέας Παπανικήτας.

ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ

Κώστας Σβόλης επικεφαλής και από τη Δ.Ε. Πατρέων: Γιώργος Μαντζουράνης, Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος, Μάχη Σιώρου και Θεόδωρος Ξυλιάς, από τη Δ.Ε. Μεσσάτιδας ο Φίλιππος Οικονόμου και από τη Δ.Ε. Παραλίας ο Κωνσταντίνος Βάσσης.


ΠΑΤΡΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Βασίλης Αϊβαλής επικεφαλής και από τη Δ.Ε. Πατρέων οι: Αντώνης Χαροκόπος, Γιώργος Αγγελόπουλος και Βαγγέλης Καραχάλιος, από τη Δ.Ε. Μεσσάτιδας ο Απόστολος Σταθόπουλος και από τη Δ.Ε. Ρίου ο Γρηγόρης Βασιλόπουλος.


Σπιράλ

Πέτρος Ψωμάς επικεφαλής και από τη Δ.Ε. Πατρέων οι: Θάνος Δούρος και Χαράλαμπος Στανίτσας και από τη Δ.Ε. Ρίου η Σοφία Στεφανοπούλου.

https://lepantortv.gr/media/images/1703089352694.JPG

https://lepantortv.gr/media/images/1703089352819.JPG

https://lepantortv.gr/media/images/1703089352356.JPG

Έχει διαβαστεί 131 φορές