Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΚΑΚΟΒΟΥΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Το θέμα έχει αναστατώσει γονείς και καθηγητές....

Εντάσεις και διαπληκτισμοί μεταξύ μαθητών, επικράτησαν σήμερα στα γυμνάσια και λύκεια της Ναυπάκτου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου φέρεται να χρησιμοποίησαν φωτογραφίες συμμαθητριών τους από τα social media χωρίς την άδεια τους, τις πέρασαν σε εφαρμογή η οποία τις επεξεργάζεται και τις αλλοιώνει δημιουργώντας πλασματικά εφέ που προσβάλλουν τη γενετήσια φύση. Ο διευθυντής του σχολείου έχει στην κατοχή του ήδη 45 φωτογραφίες μαθητριών με κακόβουλο περιεχόμενο. Τις πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό μας μετέφεραν γονείς παιδιών του γυμνασίου, που ανησυχούν ιδιαίτερα για το θέμα, χωρίς να θέλουν όμως να γίνουν γνωστά τα στοιχεία τους. Το κακόβουλο υλικό διάρρευσε σε όλη την πόλη και όχι μόνο. Η οικογένεια μίας μαθήτριας εκ των θυμάτων φέρεται να κατήγγειλε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Ναυπάκτου καθώς και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος που σύμφωνα με πληροφορίες έχει κληθεί να προσέλθει στο σχολείο για περεταίρω έρευνα της υπόθεσης.
Ένα ακόμα περιστατικό μεταξύ άλλων, που αφορά όμως αυτή την φορά την πόλη μας, έχει προστεθεί στις συζητήσεις γονέων, καθηγητών και κηδεμόνων για την σωστή και ασφαλή χρήση του κινητού και του διαδικτύου από τους ανήλικους μαθητές , τα οποία δυστυχώς έχουν πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Νεότερες πληροφορίες της τηλεόρασης του Lepanto αναφέρουν ότι η ενέργεια αυτή των συγκεκριμένων μαθητών έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι και οι φωτογραφίες που έχουν χρησιμοποιήσει προέρχονται από μαθήτριες που διαθέτουν λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν έχουν φωτογραφίσει τα κορίτσια εντός του σχολικού συγκροτήματος ούτε κατ ιδίαν. Είναι καθαρά προιόντα photoshop. Επίσης οι αποκλειστικές πληροφορίες του Lepanto κάνουν λόγο για αποβολή της ομάδας των μαθητών του 1ου γυμνασίου για 2 ημέρες σύμφωνα και με την απόφαση που έλαβε σε έκτακτη σύσκεψη ο σύλλογος διασκόντων του σχολείου. Μάλιστα κατά τις ίδιες πληροφορίες το πρωί εκτός από την ομάδα μαθητών άλλου σχολικού συγκροτήματος που συνεπλάκησαν με τους μαθητές του πρώτου γυμνασίου, υπήρξε και ο προπηλακισμός καθηγήτριας του 1ου γυμνασίου καθώς και φθορές στο σχολικό συγκρότημα από μαθητή άλλου σχολείου. Να αναφέρουμε πως οι καθηγητές του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος έχουν καταγγείλει το γεγονός τόσο στο αστυνομικό τμήμα της Ναυπάκτου όσο και στο Σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Αθήνα, αναμένοντας κλιμάκιο στην πόλη μας για διερεύνηση της υπόθεσης.

Έχει διαβαστεί 179 φορές