Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

σε κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων για την απεργία της 28ης Φλεβάρη...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΦΛΕΒΑΡΗ 2024, 6:00 μ.μ.

στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου , Κοττορού 23 (Άμφισσα)

Με συντονισμό και οργάνωση δυναμώνουμε τον αγώνα για τις δικές μας ανάγκες

Το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας μετά από κάλεσμα Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων από όλη τη χώρα έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 28 Φλεβάρη.

Μπροστά στην απεργία αυτή απευθύνουμε κάλεσμα συντονισμού και αγώνα σε όλα τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τα συνταξιουχικά σωματεία, τους συλλόγους των επαγγελματιών και εμπόρων, τους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους της περιοχής, να οργανώσουμε την πάλη μας για τη στήριξη και αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, για να μην περάσει η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας.

Δεν γίνεται να μείνουμε θεατές απέναντι στα μεγάλα και πολύ οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από κοινού.

28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή!

Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί!

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Έχουμε χρέος τη μέρα αυτή να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται.

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν "κακιά στιγμή" ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Ένοχος είναι η πολιτική που τα μετράει όλα με το κέρδος των καπιταλιστών θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ

Τα εργατικά δυστυχήματα- εργοδοτικά εγκλήματα πληθαίνουν. Πάνω από 160 εργαζόμενοι δε γύρισαν στο σπίτι τους το 2023. Η πολιτική που αντιμετωπίζει ως κόστος την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια του λαού, που μας θέλει ανυπεράσπιστους μπροστά στις φυσικές καταστροφές και στην προστασία της υγείας μας, προτείνοντας ξανά μπόλικη «ατομική ευθύνη», πρέπει να πάρει αγωνιστική απάντηση.

Η ακρίβεια δυναμώνει και το εργατικό-λαϊκό εισόδημα δε φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες σε βασικά είδη

Παρακολουθούμε τις τιμές σε βασικά προϊόντα να ακριβαίνουν καθημερινά. Η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων έχει μειωθεί κατά 15% τα τελευταία δυο χρόνια.

Την ίδια στιγμή οι 500 μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ειδικά οι όμιλοι των super markets, της ενέργειας, των μεταφορών, των τραπεζών.

Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τάχα τα κύματα της ακρίβειας αποτελούν αφενός κοροϊδία -αφού δεν καλύπτουν τις ανάγκες- αφετέρου αναπαράγουν τις αιτίες των ανατιμήσεων καθώς ούτε οι τιμές των προϊόντων μειώνονται, ούτε οι μισθοί των εργαζομένων επί της ουσίας αυξάνονται, ούτε καταργούνται για παράδειγμα οι έμμεσοι φόροι, που θα ήταν μεγάλη και άμεση ανακούφιση για το λαό.

Ταυτόχρονα, άνθρωποι του μόχθου χάνουν το βιός τους και τα σπίτια τους έχοντας να αντιμετωπίσουν το σύνολο των κατασταλτικών μηχανισμών. Γίνονται χιλιάδες πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών για λογαριασμό των Funds και των διάφορων αρπαχτικών.

Χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Γι’ αυτό αγωνίζονται: για το ψωμί και το δίκιο τους. Διεκδικούν να στηριχτεί το εισόδημά τους, που συρρικνώνεται από το υπέρογκο κόστος παραγωγής, από τις χαμηλές τιμές που επιβάλλουν στα προϊόντα τους οι βιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι, από τις περικοπές της νέας ΚΑΠ, αλλά και από τις απανωτές καταστροφές στην παραγωγή τους.

Υγεία και παιδεία στο έλεος… της κερδοφορίας των λίγων!

Στην υγεία, παρά τις μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, η κυβέρνηση «νομιμοποιεί το φακελάκι» με τα απογευματινά χειρουργεία. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές παραιτούνται μαζικά κάτω από το βάρος της εξάντλησης και των επικίνδυνων εφημεριών.

Στην παιδεία μεγαλώνει η εμπορευματοποίηση με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την επιβολή εισαγωγικών εξετάσεων και στις τρεις τάξεις του λυκείου. Έτσι η λαϊκή οικογένεια θα στενάζει για να μπορεί να βρίσκει το παιδί της μια θέση, καθώς για τους πολλούς θα υπάρχουν πολλαπλές εξετάσεις και "κόφτες" για την είσοδο τους, ενώ για τους λίγους που θα έχουν να πληρώσουν, οι πόρτες των πανεπιστημιακών σπουδών θα ανοίγουν με ένα φύσημα.

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ για τις ζωές μας!

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργατικών συνδικάτων σε μια σειρά χώρους δουλειάς και κλάδους σε όλη τη χώρα, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις των αγροτών και τα μπλόκα τους, οι φοιτητικές καταλήψεις και διαδηλώσεις, τα συλλαλητήρια των συνταξιούχων δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουμε. Να γιγαντωθεί ένα εργατικό και λαϊκό ποτάμι διεκδίκησης για τις δικές μας ανάγκες και όχι των επιχειρηματικών ομίλων.

Κανείς μόνος του! Αποφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός με το σύνθημα:

“Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

Διεκδικούμε:

· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

· Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

· Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

· Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

· Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

· Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

· Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

· Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

· Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

· Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές.


Έχει διαβαστεί 206 φορές