Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Καρακώστας προς Παπαθανάση: «Αντί να αλλάξουμε πόλη, καλύτερα να αλλάξουμε την πόλη μας»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.Το κατάλαβα
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Καρακώστας προς Παπαθανάση: «Αντί να αλλάξουμε πόλη, καλύτερα να αλλάξουμε την πόλη μας»

από Lepanto RTV

Νέος γύρος απαντήσεων

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση.

Αντί να αλλάξουμε πόλη, καλύτερα να αλλάξουμε την πόλη μας.

Ο κ. Παπαθανάσης έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί κριτική και αυτή, στον βαθμό που είναι καλοπροαίρετη, πρέπει να προβληματίζει όσους βρισκόμαστε σήμερα στην διοίκηση του δήμου. Επειδή όμως στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται αρκετές φορές στο όνομά μου, θα μου επιτρέψει να τον βοηθήσω να ασκήσει λίγο την μνήμη του.

kar1Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται σε πολεοδομικά θέματα. Ας κοιτάξει λοιπόν στο διπλανό πρωτοσέλιδο τοπικής εφημερίδας, για να θυμηθεί ότι στην διάρκεια της θητείας του, η πολεοδομία ήταν εντελώς κλειστή και οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών μας είχαν φθάσει μέχρι το συμβολικό χτίσιμο της εισόδου του δημαρχείου.

Επίσης μιας και είμαστε λίγες μόνο ημέρες μετά την επιτυχία της «ΝΟΣΤΟΣ» και στις μέρες του παζαριού της Ναυπάκτου ας δει την διπλανή φωτογραφία. Με τέτοιες «αποδείξεις» πλήρωναν στις μέρες του οι μικροπωλητές. Για 4 μέτρα πάγκο φαίνεται να έχουν πληρωθεί σε κάποιον 100 ευρώ!!! Ας πάει μια βόλτα στον χώρο των παζαριών για να δει πως οργανώνονται σήμερα τα παζάρια και πώς έχει αναβαθμιστεί ο χώρος. Κι όλα αυτά σε καιρούς μνημονίου, όταν ο δήμος έχει να διαθέσει στην Ναύπακτο το ένα δέκατο του ποσού που είχε στην διάθεσή του ο κ. Παπαθανάσης.

kar2Θυμάται άραγε πώς είχε καταντήσει το ΞΕΝΙΑ; Στην διπλανή φωτογραφία φαίνεται η μοναδική κλίνη που λειτουργούσε στο χώρο για τους παραβατικούς επισκέπτες του.

Μπορεί να μας πεί τι έγινε ο εξοπλισμός του ξενοδοχείου; Οι φωτογραφίες δείχνουν, τον εξοπλισμό στην πιλοτή. Ξέρει μήπως ποιός τον φόρτωσε που τον πήγε και για ποιό σκοπό; Έστω μήπως ξέρει ποιός είχε την υποχρέωση να διαφυλάξει την περιουσία του δήμου; Κι αν δεν θυμάται τίποτε από όλα αυτά ας πάει μια βόλτα σήμερα στο ΞΕΝΙΑ, για να επιβλέψει την συντήρηση του κτιρίου και την αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου.

kar3Και μην φοβάται ότι δεν θα βρεί κάπου να παρκάρει. Υπάρχουν στην περιοχή τα δωρεάν δημοτικά πάρκιγκ που διευκολύνουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Για να τα βρει ας χρησιμοποιήσει τον διπλανό χάρτη.

Με τον κίνδυνο να γίνω κουραστικός, θα υπενθυμίσω στον κ. Παπαθανάση ότι όλα αυτά γίνονται σε μνημονιακούς καιρούς ενώ στην διάρκεια της θητείας του η χρηματοδότηση του δήμου για έργα, αρκούσε για να κατασκευάζουμε ένα ΞΕΝΙΑ κάθε χρόνο.

Για το θέμα της οριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ.Παπαθανάσης οφείλω να του θυμίσω ότι το θέμα ήρθε για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να είναι εκ του νόμου υποχρεωτικό, με στόχο την ενημέρωση όλων και πριν δημιουργηθούν τετελεσμένα για το ζήτημα. Κάτι ανάλογο δεν έγινε σε προηγούμενες θητείες αν και η προσωρινή οριοθέτηση έγινε πριν πέντε χρόνια! Ας βοηθήσει λοιπόν με τις προτάσεις του, στον τρόπο που θα αντιδράσουμε ως δήμος κι ας αφήσει στην άκρη τις αντιπολιτευτικές κορώνες. Δεν είναι η ώρα για τέτοια.

Με παρόμοιο τρόπο πολιτεύεται ο κ. Παπαθανάσης και στο θέμα που δημιούργησε η αποκεντρωμένη διοίκηση (από το 2013) με τον οικισμό της Παλαιοπαναγιάς. Περιμένουμε τις προτάσεις του για ένα πρόβλημα που οι ρίζες του φθάνουν πριν 35 χρόνια. Έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία, έχει την γνωμοδότηση του νομικού γραφείου που συμβουλεύθηκε ο δήμος, έχει την πρόταση του  Περιφερειακού τμήματος Αιτωλοακαρνανίας του ΤΕΕ, ελπίζω να θελήσει να συνεισφέρει. Αν και η καλύτερη συνεισφορά του θα ήταν να είχε προχωρήσει στην θητεία του, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Θα είμασταν σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα.

Αγαπητέ κ. Παπαθανάση. Η πόλη μας και ο δήμος μας έχασε πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν, σε πιο εύκολους καιρούς. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθήσετε από την θέση της αντιπολίτευσης, με τις προτάσεις σας. Σας περιμένουμε.

kar4Και κάτι τελευταίο, που είναι άλλο ένα καλό νέο για την πόλη. Θυμάστε το κτίριο του Ειδικού σχολείου που δεν καταφέρατε να ολοκληρώσετε στην θητεία σας, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης; Είναι το κτίριο στην διπλανή φωτογραφία που χάσκει έτσι για επτά περίπου χρόνια. Μόλις υπογράφθηκε η έγκρισή της πρότασης που υπέβαλλε ο δήμος Ναυπακτίας για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ, από τον Περιφερειάρχη. Ευτυχώς η Διαχειριστική Αρχή που εξέτασε την πρότασή μας, δεν είχε διαβάσει την ανακοίνωσή σας κ.Παπαθανάση. Αλλιώς αποκλείεται να ενέκρινε μια πρόταση που κατέθεσαν «επικίνδυνοι» δημοτικοί άρχοντες.

Στην σημερινή δημοτική πλειοψηφία, κ. Παπαθανάση, προσπαθούμε να εργαζόμαστε μεθοδικά γιατί δεν θέλουμε να αλλάξουμε πόλη. Προτιμούμε να αλλάξουμε την πόλη μας.

 

Κώστας Καρακώστας, αντιδήμαρχος του δήμου Ναυπακτίας.

Έχει διαβαστεί 1352 φορές

Ακολουθήστε μας...