Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Χρ. Τσαμαντάνης για το έργο του Παραλιμνίου Αγωγού του Μόρνου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Χρ. Τσαμαντάνης για το έργο του Παραλιμνίου Αγωγού του Μόρνου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Χρ. Τσαμαντάνης για το έργο του Παραλιμνίου Αγωγού του Μόρνου

«Ο Παραλίμνιος σύμβολο του εμπαιγμού της Φωκίδας από τη Ν.Δ.»

Σε δήλωση προέβη το στέλεχος και πρώην Υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φωκίδα, Χρήστος Τσαμαντάνης με αφορμή τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση του έργου «Παραλίμνιος αγωγός Μόρνου». Ειδικότερα, σημειώνει τα εξής:

«Δεν έχει περάσει παρά μόλις ένας χρόνος που αναδείχθηκε ο προκλητικός εμπαιγμός των κατοίκων της Δωρίδας και ολόκληρης της Φωκίδας με τις προεκλογικές φιέστες στο Λιδωρίκι στο παραπέντε των εκλογών. Αρχικά, και ενώ το έργο του Παραλιμνίου δεν συμπεριλαμβανόταν στο πρόγραμμα που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Λαμία, των «540+ έργων για τη Στερεά Ελλάδα του 2030», πραγματοποιήθηκε έπειτα ειδική εκδήλωση προκειμένου οι συμπατριώτες μας να καταστούν κοινωνοί της είδησης ότι αυτό εντάχθηκε στη δράση «Επεξεργασία και καθαρισμός αστικών λυμάτων περιβαλλοντικά ευαίσθητων οικισμών» του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με χρονοδιάγραμμα συμβασιοποίησης από το τέλος του 2023 και ολοκλήρωση του μέχρι τέλους του 2025.

Εντούτοις, το έργο κινδυνεύει να χαθεί και ως συνήθως τόσο για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και για τον τοπικό βουλευτή ευθύνονται όλοι οι άλλοι πλην του ιδίου. Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες, από όταν ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ενημέρωσε δημόσια ότι δεν έχει τύχει βοήθειας από τον Κυβερνητικό βουλευτή καθώς παρότι υπέβαλε ο Δήμος Δελφών εμπρόσθεσμα τα έργα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με ευθύνη της Πολιτείας αυτά δεν εντάχθηκαν. Κατόπιν, έρχεται ο πρώην Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γεώργιος Καπεντζώνης και αποκαλύπτει ότι εκ μέρους της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής Δωρίδας δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση σε ότι αφορά τη σύνταξη του φακέλου για τον Παραλίμνιο Αγωγό, αναδεικνύοντας επί της ουσίας τις ευθύνες της Κυβέρνησης. Μάλιστα, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας ο Δημοτικό Σύμβουλος κος Μανώλης Μαυρομάτης αποκαλύπτει ότι ο Γενικός Γραμματέας κος Γραφάκος ενημερώνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Δήμο Δωρίδας ότι «το έργο απεντάχθηκε και πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση».

Η επιβεβαίωση περί εμπαιγμού, προχειρότητας και προσχηματικότητας με την οποία προσεγγίζονται τα μείζονα ζητήματα της περιοχής μας σε ότι αφορά την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, ουδόλως γεννά αίσθημα δικαίωσης σχετικά με τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του παρελθόντος. Αυτό που γεννά είναι για μια ακόμη φορά, το αίσθημα απογοήτευσης για την ποιότητα άσκησης πολιτικής και την αποτελεσματικότητα της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της περιοχής μας. Κι αυτό διότι την ώρα που ένα κεφαλαιώδους σημασίας έργο υποδομής κινδυνεύει να χαθεί αντί για ουσιαστική προσπάθεια για την αποτροπή της διαφαινόμενης δυσμενούς έκβασης, γινόμαστε θεατές μιας ανεπιτυχούς προσπάθειας μετατόπισης ευθυνών που δεν περιποιούν ιδιαίτερη τιμή σε κανέναν.

Η δε απόπειρα καθησυχασμού των συμπολιτών μας για την υπαγωγή του έργου σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, και οι πεπαλαιωμένες πρακτικές που συμπυκνώνονται στη ρήση του γνωστού «κατόπιν ενεργειών μου», οφείλουν να δώσουν άμεσα τη θέση τους στις αναγκαίες διευκρινίσεις απέναντι σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα. Ποιο θα είναι το πρόγραμμα; Ποιο θα είναι το ύψος της χρηματοδότησης; Ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης; Ποια θα είναι τα χρονοδιαγράμματα για κάθε στάδιο του; Η Φωκίδα και οι πολίτες της αναμένουν τις οφειλόμενες απαντήσεις.


Έχει διαβαστεί 359 φορές