Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με μεγάλη επιτυχία άλλη μια δράση του προγράμματος OACCUS, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με μεγάλη επιτυχία άλλη μια δράση του προγράμματος OACCUS, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Με μεγάλη επιτυχία  άλλη μια δράση του προγράμματος OACCUS, στο αμφιθέατρο του ΠΓΝΠ

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα OACCUS απευθύνεται στους επιβιώσαντες από Καρκίνο ηλικίας 15-39 ετών

Σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων, το πρόγραμμα OACCUs, το εργαστήριο Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής και η Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) διοργάνωσαν το επιμορφωτικό σεμινάριο που απευθυνόταν σε φοιτητές Ιατρικής με τίτλο: Διεπιστημονικές γνώσεις: Διερεύνηση των επιπτώσεων της διατροφής, της ψυχικής υγείας και της αποτελεσματικής επικοινωνίας στην ιατρική πρακτική του καρκίνου, που συμμετείχαν ο Απόστολος Βανταράκης, Καθηγητής Υγιεινής του Τμήματος Ιατρικής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του OACCUs στην Πάτρα, η Εμμανουέλα Μαγριπλή, Επικ. Καθηγήτρια ΓΠΑ και Επισκέπτρια Καθηγήτρια του Τμ. Ιατρικής, και οι Ζωή Ασημακοπούλου, Ψυχολόγος και Μαρία Βασιλοπούλου, Ψυχολόγος.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα OACCUS, και ο ρόλος των 4 πυλώνων στην ζωή μετά τη θεραπεία του καρκίνου. Οι 4 πυλώνες που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα OACCUS, Άθληση, καλή διατροφή, επαφή με τη φύση και καλή σωματική και ψυχική υγεία, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη ζωή μετά τη θεραπεία του καρκίνου. Επίσης στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι δεξιότητες επικοινωνίας που πρέπει να έχουν οι νέοι ιατροί κατά την επαφή τους με τους επιβιώσαντες από καρκίνο. 

Το σεμινάριο έγινε σε συνεργασία με το παράρτημα της Πάτρας της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ), της οποίας τα μέλη Παπαγεωργοπουλος Κωνσταντίνος, Ράνια Μουστάκη, Χρύσα Μίσθου, Κατερίνα Λούκα, Ματίνα Γαλάνη και Σοφία Τετράδη βοήθησαν στην διοργάνωση.

ΟΙ επόμενες δράσεις του OACCUs είναι μια ανοικτή εκδήλωση στο Νότιο Πάρκο στις 16 Μαϊου και μια επιστημονική ημερίδα στις 2 Ιουνίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επιβιωσάντων από Καρκίνο.

 

 


Έχει διαβαστεί 422 φορές