Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
 Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αμφιλοχίας ολοκληρώθηκαν την Καθαρά Δευτέρα με μεγάλη συμμετοχή, δρώμενα σε όλο τον Δήμο και υψηλή επισκεψιμότητα

Τιμώντας τις παραδόσεις και τα καθιερωμένα έθιμα οι Απόκριες εορτάστηκαν σε κάθε γωνιά του Δήμου με πολύ κέφι, παραδοσιακή μουσική και υπαίθριες γιορτές για μικρούς και μεγάλους, με το πρόγραμμα να ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με τα Κούλουμα και το πέταμα του χαρταετού σε υπαίθρια σημεία του Δήμου.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας με την πολύτιμη συμβολή Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής εμπλούτισε το υπάρχον πολιτιστικό πρόγραμμα και με ανοιχτό κάλεσμα για ενεργή συμμετοχή των πολιτών έκανε ένα σημαντικό βήμα προς την εξωστρέφεια, δημιουργώντας ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα που προσέλκυσε μικρούς και μεγάλους και πολλούς επισκέπτες.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο των εκδηλώσεων οι δραστηριότητες με επίκεντρο τα παιδιά κυριάρχησαν στο αποκριάτικο πρόγραμμα. Παράσταση θεάτρου σκιών του Χρήστου Καλπουζάνη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Λουτρού με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, ακολούθησε παιδική θεατρική παράσταση στην πλατεία του χωριού, παραδοσιακοί χοροί και εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας, με τις εκδηλώσεις να διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λουτρού.  

Το πρωί της Κυριακής η καρναβαλική διάθεση μεταφέρθηκε στο Χαλκιόπουλο, όπου πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια καρναβαλική παρέλαση, με τους καρναβαλιστές να σκορπίζουν χαρά και χρώματα σε όλο το χωριό, παράλληλα με παιδικές δραστηριότητες στην πλατεία. Λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών η καρναβαλική παρέλαση στο Μενίδι είχε σύντομη διάρκεια, με τη σκυτάλη να παίρνει το μεσημέρι η Αμφιλοχία με παιδικό μουσικό πάρτι στην κεντρική πλατεία, παιχνίδια και μοίρασμα πολλών δώρων σε όλα τα παιδιά.

Η αποκριάτικη γιορτή γέμισε χρώματα και απέκτησε δυνατότερο παλμό με την αποκριάτικη ποδηλατάδα που ξεκίνησε από το λιμάνι της Αμφιλοχίας και διέσχισε όλη την πόλη. Με τα παιδιά να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, η πόλη γέμισε ποδήλατα και παιδικά χαμόγελα  με τους μικρούς ποδηλατάδες να επιστρέφουν στην πλατεία, γεμίζοντας τον ουρανό με πολύχρωμα μπαλόνια και παραλαμβάνοντας τα δώρα τους.

Το τριήμερο εκδηλώσεων κορυφώθηκε με τα παραδοσιακά Κούλουμα σε επτά σημεία του Δήμου και με την αναβίωση της Γιορτής Μυδιού στο Σπάρτο, όπου όλοι έγιναν μια μεγάλη παρέα και γιόρτασαν σε υπαίθριες γιορτές με σαρακοστιανά εδέσματα, πέταμα χαρταετού και παραδοσιακή μουσική.

Στην Αμφιλοχία τη μουσική διασκέδαση ανέλαβε η παραδοσιακή ορχήστρα της Βαγγελιώς Χρηστιά.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τα σχολεία, τους εθελοντές, τα δύο ΚΔΑΠ της πόλης μας, τις Τοπικές Αρχές και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πετυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στις επιχειρήσεις για την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του αποκριάτικου προγράμματος.

https://lepantortv.gr/media/images/xartaetos.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/amfilochia_apokries-36.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/amfilochia_apokries-50.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/giorti_midiou.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/amfilochia_apokries-44.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/amfilochia_apokries-32.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/amfilochia_apokries-41.jpg

https://lepantortv.gr/media/images/amfilochia_apokries-46.jpg

Έχει διαβαστεί 439 φορές