Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Μεσολόγγι και εθελοντισμός
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μεσολόγγι και εθελοντισμός

από Αλέξανδρος Κογκόλης

Της Σοφίας Ρόμπολα

Το Μεσολογγι, η Ιερά Πόλις, είναι μια πόλη με πολύ ταπεραμεντο, είναι μια πολύ περήφανη πόλη. Μια πόλη που παινεύεται για τις προσωπικότητες που έχει βγάλει ή για αυτές που έχουν περάσει.

Μια πόλη που γνωρίζει ότι η Έξοδος ήταν μια με Ε κεφάλαιο.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν σε αυτή την πόλη, με αυτή την κουλτούρα, να μην υπάρχει ο εθελοντισμός.

Στο Μεσολόγγι λοιπόν ο εθελοντισμός βρίσκει σάρκα και οστά στην Ε.Ο.Ε.Δ.( εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης). Είναι μια ομάδα η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και ειδικότερα στη παροχή βοήθειας στο Κοινωνικό Συνολο. Μια ομάδα που μετράει 11 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς. Με μοναδική βοηθεια ελάχιστους ιδιώτες που βοηθούν κι αυτοί εθελοντικά με τη σειρά τους.

Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην μεγαλύτερη ψυχή της ομάδας, τον Διονύση Τσιρόγλου, που είναι και ο πρόεδρος της ΕΟΕΔ. Ένας άνθρωπος που συνδυάζει τον έρωτα του ερασιτέχνη, τη συνέπεια του επαγγελματία, την πειθαρχία του στρατιώτη και την ανιδιοτέλεια του ανώτερου ανθρώπου. Διονύση είναι τιμή μου που είσαι φίλος μου. Μαζί σου μαθαίνω περισσότερα για τον εθελοντισμό και την αξία του.

Κλείνοντας θα τονίσω πως ο εθελοντισμός στη σημερινή Ελληνική Κοινωνία της μεγάλης κρίσης και των πολλαπλών αδιεξοδων, αποτελεί μια μεγάλη δύναμη ελπίδας για την επίλυση πολλών προβλημάτων.

Ρομπολα Σοφία

Μια περήφανη Μεσολογγιτισσα...

Έχει διαβαστεί 1270 φορές