Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ : ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Κ

Είναι έτοιμη η Ναύπακτος για κάτι τέτοιο;

Έρχεται έντονη κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Ισχυρές βροχές και δυνατοί άνεμοι

Πόσο έτοιμος είναι ο Δήμος Ναυπακτίας; Έχουν γίνει όλα όσα απαιτούνται;

Άλλαξε  ο καιρός από την Πέμπτη, καθώς ξεκίνησε μια σύντονη κακοκαιρία, η οποία θα επηρεάσει αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Συγκεκριμένα, σε όλα τα δυτικά τμήματα, την Πελοπόννησο και την Ήπειρο θα κυριαρχήσουν οι βροχές. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν και πιο δυτικά και θα επηρεαστεί ένα τμήμα της Θεσσαλίας, η Μακεδονία, η Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο, χωρίς να είναι έντονα τα φαινόμενα. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το Σαββατοκύριακο θα αντιμετωπίσουμε μια γραμμή λαίλαπας. Θα είναι αρκετά σφοδρά τα φαινόμενα και θα ξεκινήσουν από τα βορειοδυτικά προς τα νότια, νοτιοανατολικά τμήματα. Δηλαδή περνά ένα ψυχρό μέτωπο και συγκρούονται δύο αέριες μάζες, ο ψυχρός και θερμός αέρας στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Κατά πόσο όμως είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε άλλη μια κακοκαιρία;

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ναυπακτίας

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου Θωμά Κοτρωνιά, έχει συνεδριάσει το τοπικό συντονιστικό όργανο και έχουν δοθεί οδηγίες σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Για το λόγο αυτό μάλιστα το σαββατοκύριακο ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας του δήμου θα είναι σε επιφυλακή με το ανάλογο προσωπικό και τον μηχανολογικό εξοπλισμό να είναι έτοιμα να επέμβουν όπου και αν χρειαστεί.

Τι έγινε με τους καθαρισμούς ρεμάτων και αυλάκων;

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Κοτρωνιά, ο Δήμος Ναυπακτίας απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ήδη έχουν ξεκινήσει και σε κάποιες περιπτώσεις ολοκληρωθεί οι εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλικών από την κοίτη των δύο μεγάλων χειμάρρων της περιοχής, της Βαρειάς και του Σκα, ενώ έχει δρομολογηθεί και η κατασκευή ενός ακόμη τμήματος ενίσχυσης του αναχώματος της Βαρειάς στη γέφυρα του Περιφερειακού. Επρόκειτο για κατασκευή ζαρζανέτ που θα εξασφαλίσει το ανάχωμα από κατάρρευση. Βέβαια υπάρχουν και τα ρέματα που ναι μεν είναι μικρότερα, δημιουργούν ωστόσο προβλήματα. Είχαι χαρακτηριστικό το ρέμα του Τζάβαρη στο Ξηροπήγαδο που κάθε φορά «σπάει» και τα νερά του μαζί με αδρανή υλικά κατακλύζουν την εθνική οδό Ναυπάκτου Ιτέας. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι όλα τα όμβρια ύδατα από τον Περιφερειακό, διοχετεύονται στο συγκεκριμένο ρέμα το οποίο σε ορισμένα σημεία του, αδυνατεί να συγκρατήσει τον όγκο των νερών. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες επικράτησε μεγάλη αναταραχή στην περιοχή του Ξηροπηγάδου, καθώς οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι τεχνική εταιρεία έχει αναλάβει την βελτίωση της οδοποιίας στην περιοχή της Σκάλας και τα όμβρια ύδατα από τον δρόμο αυτό θα κατέληγαν και αυτά στο Τζαβαρόρεμα. Μάλιστα οι κάτοικοι καθώς και ο νέος πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Βασίλης Πετσίνης σημείωσαν ότι το συγκεκριμένο ρέμα δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση. Για το λόγο αυτό και κάλεσαν τον δήμαρχο Ναυπακτίας στην περιοχή όπου εκτελούνται τα έργα και ζήτησαν από τον ίδιο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να σταματήσει το έργο προκειμένου να υπάρξει νέα μελέτη για την παροχέτευση των ομβρίων από τον νέο δρόμο σε άλλο παρακείμενο ρέμα.

Η δέσμευση του Δημάρχου ότι δεν θα επιβαρυνθεί με άλλα όμβρια ύδατα το Τζαβαρόρεμα, ικανοποίησε τους κατοίκους της περιοχής που όπως είπαν θεωρούνταν ίσως η εύκολη λύση.

Προσοχή το σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας αυτής θα είναι οι έντονες βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις νότιοι άνεμοι. Από την Πέμπτη λοιπόν στα δυτικά, στα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο βλέπουμε έναν καιρό τύπου “Π” – δηλαδή αν το παρατηρήσουμε σχηματίζει το γράμμα Π με βροχές στα δυτικά, προς τη βόρεια Ελλάδα και προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αφήνοντας ουσιαστικά ανεπηρέαστο το εσωτερικό κομμάτι του γράμματος Π που είναι κυρίως η κεντρική και η ανατολική ηπειρωτική χώρα. Ας δώσουμε λίγη παραπάνω προσοχή και ας αποφύγουμε άσκοπες μετακινήσεις που μπορεί να μας βάλουν σε μπελά. 

Τι θα γίνει με την οδό Καλυδώνος;

Διαβάστε αναλυτικά όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα Ναυπακτία που κυκλοφορεί στα περίπτερα της πόλης μας...



Έχει διαβαστεί 410 φορές