Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ: Ο πατέρας μου τηλεφώνησε και με ρώτησε αν η μάνα ζει ή αν πέθανε
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ: Ο πατέρας μου τηλεφώνησε και με ρώτησε αν η μάνα ζει ή αν πέθανε

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ: Ο πατέρας μου τηλεφώνησε και με ρώτησε αν η μάνα ζει ή αν πέθανε

Ο Μανώλης Μπεκιράι καρφώνει το βλέμμα στον πατέρα του

Του Κωνσταντίνου Φλαμή (Πελοπόννησος)

Ο Μανώλης Μπεκιράι καρφώνει το βλέμμα στον πατέρα του. Ο 49χρονος με σκυμμένο το κεφάλι βγαίνει από το Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου με χειροπέδες, πισθάγκωνα. Δεν είναι πάνω από 1,60 και μόλις 55 κιλά. Κι όμως αυτός ο άνθρωπος, οικοδόμος στο επάγγελμα, κακοποιούσε βάναυσα την σύζυγο και μητέρα των τριων παιδιών του ηλικίας 19, 14 και 8 ετών. «Συγγνώμη» είπε πριν μπει στο περιπολικό. Κανείς όμως δεν άκουσε την συγγνώμη παρά μόνο η εφημερίδα «Πελοπόννησος» που ήταν πολύ κοντά του. Η «συγγνώμη» του χάθηκε. Την πήρε το αεράκι που έπνεε εκείνη την ώρα και την «έσβησε».

 

Ο Μανώλης μιλά στην «Π» και δηλώνει κάτι το οποίο ξεπερνά κάθε ανθρώπινη σκέψη. Ο πατέρας του, μετά το φονικό, τον πήρε τηλέφωνο, και τον ρώτησε αν η μάνα του ζει ή αν πέθανε. Τόσο κυνικά.

 


Το επεισόδιο στην προσαγωγή
Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής του συζυγοκτόνου υπήρξε ένταση. Αστυνομικοί επέλεξαν να τον βάλουν στο Μέγαρο από πλαϊνή πόρτα. Ετσι όσοι ειχαν συγκεντρωθεί εκεί, κάποιοι γείτονες, γυναίκες με πλακάτ κατά της γυναικοκτονίας, αλλά και ο γιος του, δεν τον είδαν. Ο Μανώλης αντέδρασε. Τα έβαλε με τους αστυνομικούς: «Ηθελα να τον δω. Δεν θα εκανα κάτι, ήθελα να τον δω. Να τον κοιτάξω στα μάτια και να του πω ότι η 8χρονη αδελφή μου, έκλαιγε χθες και μου ζητούσε τη μάνα μας».

Τελικά, η έξοδος έγινε από την μπροστινή πόρτα. Και όντως ο 19χρονος δεν έκανε τίποτα. Απλά τον κοίταξε στα μάτια με θυμό. Μα με τόσο θυμό.

 

Ο γιος συγκλονίζει με όσα λέει στην «Π»
Ο 19χρονος μίλησε στην «Π» για όσα βίωναν στο σπίτι στο Τσιλιβί: «Η μάνα μου φοβόταν. Εκανε δύο δουλειές για να ζει τα παιδιά της, αλλά και εκείνον. Ο πατέρας μου ξόδευε όλα του τα χρήματα. Τσακωνόντουσαν συχνά. Και εγώ και ο αδελφός μου είχαμε παρέμβει πολλές φορές. Ακόμη και χτυπώντας τον για να φύγει. Αλλα αυτός εκεί. Ακόμη και όταν πριν από ένα μήνα του έκανε μήνυση, εκείνος παρακάλεσε να γυρίσει πίσω. Τότε είχε αφεθεί ελεύθερος και υπήρξαν περιοριστικοί όροι να μην πλησιάζει την μάνα μου. Ομως εκείνος ήρθε και την παρακάλεσε να μείνει σπίτι μέχρι να βρει άλλο χώρο. Και η μάνα μου σκεπτόμενη εμάς και φοβούμενη το δέχτηκε. Παρά το ξύλο που είχε φάει από τα χέρια του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ - Ζάκυνθος: Γιατί ο συζυγοκτόνος κάλεσε τον γιο του μετά το έγκλημα - Δήλωση σοκ του 19χρονου στην «Π»

Φταίει η Αστυνομία
Ο Μανώλης δακρύζει, του κάνουμε την ερώτηση για εκείνη την μέρα, ξεροκαταπίνει και συνεχίζει: «Ηρθε σπίτι μεθυσμένος, Εγώ έλειπα. Χτύπησε τη μάνα μου πολύ. Η μάνα μου πήγε στην Αστυνομία και του έκανε πάλι μήνυση. Και οι αστυνομικοί την άφησαν και έφυγε. Ούτε καν περιπολικό δεν διέθεσαν να την φέρει σπίτι. Να ελέγξουν, να δουν τι συμβαίνει. Την άφησαν αβοήθητη. Και ο πατέρας μου την βρήκε να κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού και την σκότωσε».

 

Γυναίκες και παιδιά τον περίμεναν
Μία μεγάλη ομάδα γυναικών και παιδιών περίμεναν με πλακάτ έξω από το Δικαστήριο τον συζυγοκτόνο. Είχαν σχηματίσει την λέξη γυναικοκτονία με μεγάλα χάρτινα γράμματα στην είσοδο του κτιρίου. Η 41χρονη Ελεονώρα είχε ενημερώσει πολλές από αυτές για όσα βίωνε. Στη Ζάκυνθο όμως δεν υπάρχει καμία δομή για κακοποιημένες γυναίκες. Ο Μανώλης Μπεκιράι ανησυχεί για τα αδέλφια του. Χθες το μεσημέρι με παρέμβαση της «Π» είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος προσφέρθηκε να βοηθήσει. Ο Μανώλης σκέπτεται ακόμη δύο λύσεις. Την αδελφή της μητέρας του στην Αλβανία ή την γιαγιά που ζει στη Λαμία.

 

Το έγκλημα στο Τσιλιβί εξακολουθεί και συγκλονίζει. Η Ελεονώρα είναι νεκρή. Θα κηδευτεί στην Αλβανία. Επεσε αιμόφυρτη στην αυλή του σπιτιού της, από τα χέρια του πατέρα των παιδιών της. Θα είναι το τελευταίο έγκλημα; Αν δεν λάβουμε μέτρα όχι.

Έχει διαβαστεί 448 φορές