Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΠΑΤΡΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΠΑΤΡΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΠΑΤΡΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Το Κληροδότημα Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου και ο Δήμος Πατρέων, αναγνωρίζοντας την ευγενή προσφορά και την ευαισθησία του συμπολίτη μας, κατασκεύασε μνημείο προς τιμήν του Πελοπίδα Α. Σταθακόπουλου.

Το μνημείο βρίσκεται στην Πλατεία Μπακογιάννη, κοντά σε σχολικά κτίρια, καθώς και το κτίριο για άτομα στο φάσμα του αυτισμού και το κτίριο για άτομα με νοητική υστέρηση, που έχουν ανεγερθεί σε οικόπεδα τα οποία προέρχονται από την έκταση που δώρισε ο Πελοπίδας Σταθακόπουλος.

Το μνημείο έχει τοποθετηθεί σε θέση, που «αναπτύσσει διάλογο» με το υφιστάμενο στοιχείο του ημικυκλικού καθιστικού «αμφιθεάτρου», αντιπαραβάλλοντας την ορθογώνια μορφή των γεωτεμαχίων και κτιρίων, που συμβολίζουν την ορθολογική σκέψη, απέναντι  στην οργανική κυκλική μορφή του αμφιθεάτρου, που συμβολίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα, δημιουργώντας μια συνολικά απέριττη και στιβαρή εγκατάσταση, που θα αντισταθεί επίμονα απέναντι στην φθορά της χρήσης και του χρόνου.

Ο Δήμος Πατρέων θα εγκαινιάσει το Μνημείο, προς τιμήν του Πελοπίδα Σταθακόπουλου, την Τρίτη 16 Απριλίου στις 10.00 π.μ. στην Πλατεία Μπακογιάννη.

 

 


Έχει διαβαστεί 477 φορές