Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: Οι μικροί καρναβαλιστές λαβαίνουν θέσεις
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: Οι μικροί καρναβαλιστές λαβαίνουν θέσεις

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Πάτρα: Οι μικροί καρναβαλιστές λαβαίνουν θέσεις

Περίπου 20.000 μικροί καρναβαλιστές ετοιμάζονται για το αξέχαστο φινάλε του Καρναβαλιού των Μικρών

Ένα αστείρευτο ποτάμι καρναβαλικής διάθεσης θα ξεχειλίσει στους δρόμους της Πάτρας την Κυριακή 10 Μαρτίου στις 11.00 με την Παρέλαση των Μικρών να γράφει την πιο φωτεινή σελίδα του Καρναβαλιού των Μικρών.

Στην αφετηρία της Παρέλασης θα βρεθούν περίπου 20.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 122 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής και θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα, φρεσκάδα και αισιοδοξία.

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών θα έχει σημείο εκκίνησης την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) - Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Θα συμμετάσχουν η Δημοτική Μουσική, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών που έχουν κατασκευαστεί στο Καρναβαλικό Εργαστήρι του Δήμου Πατρέων (υπεύθυνος: Νίκος Λιβάνης), στα οποία υπάρχουν δύο νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Πρόκειται για τα «Μωρό Καρνάβαλος» (ιδέα, κατασκευή: Γιώργος Μπαμπίλης) και

«Ταξίδι και Φαντασία» (ιδέα, κατασκευή: Νεκτάριος Σαρηγιάννης), ενώ θα παρελάσουν και τα παλαιότερα «Ιγκουάνα», «Καρουσέλ», «Σκυλάκι», «Φεγγάρι», «Σαρανταποδαρούσα», «Τσίρκο» και το μουσικό άρμα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής με χρώματα, φαντασία, χιούμορ, αστείρευτο κέφι και χαρά. Φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν αρκετές ομάδες εκτός Πατρών, μεταξύ των οποίων από Χαλάνδρι Αττικής, Ναύπακτο, Χαλανδρίτσα, Δύμη, Κάτω Αχαϊα, Φράγκα Αχαϊας, Φαρρές, Αλισσό, Βασιλικό, Λακκόπετρα, Κάτω Αχαϊα. Συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Το Καρναβάλι των Μικρών φτάνει στην αποκορύφωση της φετινής εξαιρετικά επιτυχημένης χρονιάς του. Λάβετε θέσεις! Η ανεπανάληπτη γιορτή των Μικρών είναι εδώ!


https://lepantortv.gr/media/images/2-2.JPG

https://lepantortv.gr/media/images/10-1.JPG

https://lepantortv.gr/media/images/6.JPG

Έχει διαβαστεί 553 φορές