Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πάτρα: ΡΑΠ κατά Δημοτικής Αρχής για τη μη μετονομασία της Βύρωνος σε Νίκου Τεμπονέρα
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πάτρα: ΡΑΠ κατά Δημοτικής Αρχής για τη μη μετονομασία της Βύρωνος σε Νίκου Τεμπονέρα

από Lepanto RTV
Πάτρα: ΡΑΠ κατά Δημοτικής Αρχής για τη μη μετονομασία της Βύρωνος σε Νίκου Τεμπονέρα

Ουρανία Μπίρμπα: Ο Τεμπονέρας δεν έχει ανάγκη την μετονομασία του δρόμου

Την έντονη αντίδραση της Δημοτικής Συμβούλου Ουρανίας Μπίρμπα προκάλεσε η τακτική που ακολούθησε η  δημοτική Αρχή στη μετονομασία της οδού Βύρωνος σε οδό Νίκου Τεμπονέρα. Η Δημοτική Σύμβουλος της ΡΑΠ σε ανακοίνωση της κατηγορεί την Δημοτική Αρχή  για τακτικισμούς και μεθόδους «Πόντιου Πιλάτου». Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Απέσυρε  τη τελευταία στιγμή χθες  η δημοτική αρχή του ΚΚΕ την πρόταση της για την ουσιαστική κατάργηση της μετονομασίας της οδού Βύρωνος σε  Νίκου Τεμπονέρα με βάσει παλιότερη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που μετονόμαζε το δρόμο, το σχολείο και έφτιαχνε και το μνημείο !!

Κατά  τη προσφιλή της τακτική, της  δήθεν ουδετερότητας!!  η δημοτική αρχή κρύφτηκε πίσω από διαδικαστικά ζητήματα και άφησε την υπηρεσία να αποφασίσει!! για ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα που συνδέεται με την νεότερη αγωνιστική δημοκρατική ιστορία της πόλης. Τώρα θα περιμένουμε καιρό, τι θα αποφασίσει το ιερατείο της Μαιζώνος  και πότε θα το ξαναφέρει.. για συζήτηση μαζί με τη πρόταση για το  Κώστα Κάππο.

Ο Τεμπονέρας κύριοι της δημοτικής αρχής Πελετίδη δεν έχει ανάγκη  την μετονομασία του δρόμου, γιατί άνοιξε με το αίμα και τη θυσία του λεωφόρους για τη παιδεία, τη δημοκρατία  και τη κοινωνική προκοπή.  Ούτε την  δική σας αναγνώριση γιατί είστε φτηνοί, μικρόψυχοι και επικίνδυνοι.

Ο Νίκος Τεμπονέρας πέρασε πρώτος τη πόρτα  του σχολείου σε εκείνο το δρόμο και με το αίμα του την ξαναέδωσε στους μαθητές και τη κοινωνία   σαν παράθυρο γνώσης, δημοκρατίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Να γιατί το σύνθημα ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ εκφράζει 26χρόνια τώρα το λαό και τη νεολαία κι ας μην το φωνάζετε εσείς».

Έχει διαβαστεί 1587 φορές