Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Στάθη Λουκόπουλου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Στάθη Λουκόπουλου

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του Στάθη Λουκόπουλου

Το βιβλίο, όπως αναφέρει ο συγγραφέας είναι κυρίως χαριτολογήματα που συγγενεύουν με τη σάτιρα και φλερτάρουν με την ηθογραφία.

«Απ’ τον Έπαχτο του χθες. Ευτράπελα, χωρατά και…παρατσούκλια»
Κατάμεστο ήταν το γνωστό καφέ – βιβλιοπωλείο της Ναυπάκτου από φίλους και γνωστούς του Ναυπάκτιου Στάθη Λουκόπουλου για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο “Απ’ τον Έπαχτο του χθες. Ευτράπελα, χωρατά και…παρατσούκλια“.

Είναι κυρίως πικάντικες ιστορίες και μερικές ατάκες, όλες βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά που εκτυλίχθηκαν επί το πλείστων απρογραμμάτιστα, κάποια εποχή σε έναν τόπο, τη Ναύπακτο και από μία ποικιλία συνανθρώπων μας. Την όλη διοργάνωση της παρουσίασης είχε αναλάβει η Αδελφότητα Ναυπακτίων Νομού Αττικής «Ο ΕΠΑΧΤΟΣ» και ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Βουτσινάς.
Ο πρώην πρόεδρος της Αδελφότητας Ναυπακτίων και κεντρική προσωπικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας μετά από τη συγγραφή των βιβλίων «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 1829 -1939, Δημογραφική Εξέλιξη και Εποικισμός – Γεννήματα και Θρέμματα» και «H Δικτατορία στη Ναύπακτο -Χούντα ήταν και πέρασε» καταπιάνεται με μία άσκηση καταγραφής βιωμάτων και εμπειριών καθημερινών ανθρώπων. Ποιος είναι ο ορισμός της ηθογραφίας; Ποιοι οι είναι οι ηθογράφοι των ελληνικών γραμμάτων; Υπάρχουν εκπρόσωποι της ηθογραφίας στην πνευματική ζωή της Ναυπάκτου; O συγγραφέας σε ένα ζωντανό διάλογο με φίλους και αναγνώστες μας αναβίωσε μια άλλοτε γραφική ζωή όπου γνωστοί και άγνωστοι σε εμάς συντοπίτες αγωνίζονται να ζουν με συναισθήματα και πάθη, χαρές και πίκρες. Μα κυρίως με ελπίδες. Να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τις ανάγκες της αδελφότητας Ναυπακτίων. Το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου έδωσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άγγελος Σταυρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρίνα Πατακοπούλου και Γιώργος Γούλας, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας και πολλοί φίλοι και γνωστοί του συγγραφέα.

Έχει διαβαστεί 1393 φορές