Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέλευση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέλευση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέλευση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας

Δεκάδες ήταν τα νέα μέλη που έδωσαν το παρών Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εγγραφή νέων μελών του υπό σύσταση Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Ναυπακτίας και Δωρίδας

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν για την πρώτη τους συνέλευση στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου στο Ευπάλιο δίνοντας δυναμικό παρών και μεγάλη ώθηση για την ίδρυση του συλλόγου. Το γεγονός ότι πολλοί ήταν οι νέοι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της προσωρινής διοίκησης του Συλλόγου, σχολιάστηκε θετικά και μάλιστα όλοι όσοι έλαβαν τον λόγο τόνισαν ότι θα πρέπει και οι υπόλοιποι νέοι να ενταχθούν στο σύλλογο. Το παρών στην πρώτη συνέλευση των αγροτών της περιοχής, έδωσαν ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου Ναυπακτίας Σπύρος Τσέλιος, οι αντιδήμαρχοι Δωρίδας Γιάννης Καγιάς και Βασίλης Νίτσος, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας, Σπύρος Κοτοπούλης, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Νεοχωρίου καθώς επίσης και εκπρόσωποι των αγροτών από το Λιδωρίκι.
Κοινή συνισταμένη όλων να υπάρξει ομοψυχία στα μέλη του νεοσύστατου συλλόγου, να παραμείνουν εκτός διαδικασιών οι κομματικές ταυτότητες και δημιουργούν οι προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αγροτών των κτηνοτρόφων αλλά και των μελισσοκόμων της περιοχής.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτών τόνισε ότι τα προβλήματα του κλάδου, δεν μειώνονται αντιθέτως αυξάνονται και οι αγρότες θα πρέπει να αγκαλιάσουν τις ενώσεις τους και τις ομοσπονδίες τους καθώς μόνο μέσω αυτών επιλύονται τα ζητήματα.
Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στην πρώτη αυτή γενική συνέλευση και για τις απώλειες ζώων από τις επιθέσεις λύκων. Όπως ανέφεραν οι κτηνοτρόφοι, οι αγέλες των λύκων δεν διστάζουν να επιτίθενται ακόμη και σε μεγαλόσωμα ζώα όπως αγελάδες. « Πλέον ο πληθυσμός των λύκων στην περιοχή μας έχει αυξηθεί και οι επιθέσεις δεν είναι μόνο στις ορεινές περιοχές καθώς λύκοι έχουν κατασπαράξει ζώα ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο ,ενώ οι αποκλειστικές εικόνες της τηλεόρασης του Lepanto με έναν λύκο να τριγυρνά στην Ιόνια Οδό είναι αποκαλυπτικές. Οι αγρότες ζήτησαν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία καθώς αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η κτηνοτροφία και ιδιαίτερα στα ορεινά τμήματα θα αφανιστεί.


Δηλώσεις από την γενική συνέλευση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του lepanto tv στις 20.30





Έχει διαβαστεί 743 φορές