Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (2-2-2024) στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐα

Τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (2-2-2024) στο Αστυνομικό Μέγαρο Αχαΐας, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας.

Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ ανέλαβε στο πλαίσιο της τελετής, τα καθήκοντα του από τον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος Αντιστράτηγο ε.ο.θ. Απόστολο ΜΑΡΤΖΑΚΛΗ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι Διοικητές και Επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με έδρα την Αχαΐα, τα Προεδρεία Ενώσεων, Συλλόγων, Συνδέσμων του εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικού προσωπικού καθώς και του Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νοτιοδυτικής και Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον, παρέστησαν Ανώτατοι και Επίτιμοι εν αποστρατεία Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι Διευθυντές των Διεθύνσεων Αστυνομίας Αχαϊας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας, οι Βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαϊας, ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, οι Διοικητές των Αστυνομικών Υπηρεσιών έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, αστυνομικοί και πολιτικό προσωπικό των Επιτελείων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Στην ομιλία του, ο απερχόμενος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Αντιστράτηγος ε.α. Απόστολος ΜΑΡΤΖΑΚΛΗΣ, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής :


« Νιώθω περήφανος αλλά και πολύ τυχερός που υπηρέτησα το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας φθάνοντας στα ανώτατα κλιμάκια της ιεραρχίας. Κατά την υπηρεσιακή μου διαδρομή άσκησα διοίκηση από τα νεαρά μου χρόνια συνεχώς και αδιαλείπτως σε πολλές και δύσκολες υπηρεσίες.

Λειτούργησα με ανιδιοτέλεια, αξιοκρατία, σύνεση και μετριοπάθεια, δικαιοσύνη χωρίς ποτέ να επηρεαστώ έστω και κατ'  ελάχιστο στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα από εξωγενείς ή άλλους παράγοντες.

Μόνος σκοπός μου και γνώμονας ήταν η πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Αυτές τις αρχές μου προσπάθησα να εμφυσήσω στο προσωπικό των υπηρεσιών που είχα την τιμή να προΐσταμαι . Για αυτό το προσωπικό είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να αντικρίζω σήμερα τέσσερις από τους συνεργάτες μου στην ανώτατη βαθμίδα της ιεραρχίας και δη στο βαθμό του Ταξιάρχου.

Ως προς το έργο που παρήχθη στη Δυτική Ελλάδα θα ήθελα να τονίσω ότι με την συνεισφορά σας, πετύχαμε πολλά και αδιάψευστοι μάρτυρες είναι :

• Η μεγάλη μείωση στις ληστείες στη Δυτική Ελλάδα και οι σχεδόν μηδενικοί αριθμοί των διαπραχθέντων ληστειών τα τελευταία έτη στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας την Πάτρα,

• η μεγάλη μείωση του αριθμού των κλοπών και

• οι εξιχνιάσεις των παραπάνω που ξεπερνούν το 90 %.

• ο απόλυτος αριθμός εξιχνιάσεων όλων των ανθρωποκτονιών που διαπράχθηκαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

• η διαχείριση των πρωτοφανών καταστάσεων που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε στην περίοδο της πανδημίας του Κορωνιού.

• η διαχείριση πορειών συγκεντρώσεων,

• το μεταναστευτικό στο λιμάνι της Πάτρας,

• τα τροχαία ατυχήματα,

• η διαχείριση των μεγάλων πυρκαγιών σε Αχαΐα και Ηλεία κατά το έτος 2021 και άλλα.

Ακολούθως, ο νέος Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Ανδρέας ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ, στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων:

« Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα, η εμπιστοσύνη της Ηγεσίας του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με την προαγωγή μου στο βαθμό του Υποστρατήγου και της τοποθέτησής μου στη θέση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντού Δυτικής Ελλάδος.


Η ευθύνη είναι μεγαλύτερη καθώς παραλαμβάνω τη σκυτάλη της Γενικής από έναν Αξιωματικό άξιο και επιτυχημένο, τον Αντιστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, ο οποίος μου παραδίδει για δεύτερη φορά τη σκυτάλη μιας νευραλγικής Υπηρεσίας. Πριν από έξι χρόνια είχα παραλάβει τη σκυτάλη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών από τον ίδιο Αξιωματικό.


Κύριε Επίτιμε Γενικέ η ανάληψη των καθηκόντων μου φέρει το βάρος της ευθύνης να συνεχίσω το σημαντικό έργο που έχει επιτελεστεί στη Δυτική Ελλάδας, διότι ο πήχης που είχατε θέσει κατά τη θητεία σας είναι υψηλός.


Με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, γεννάται η υποχρέωση να διατηρήσουμε την αποτελεσματικότητα και τη λειτουργικότητα της Υπηρεσίας, στα ίδια υψηλά επίπεδα και η πρόκληση να την βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο, προσφέροντας στην κοινωνία και στους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.


Έχοντας υπηρετήσει χρόνια σε νευραλγικές Υπηρεσίες της Δυτικής Ελλάδας, γνωρίζω τις ιδιομορφίες και τα προβλήματα της περιοχής μας και δεσμεύομαι ενώπιον σας, ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων μας, έχοντας ως γνώμονα την δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.


Στο σημείο αυτό, αισθάνομαι την ειλικρινή ανάγκη να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των Υπηρεσιών που έχω υπηρετήσει, για την άριστη συνεργασία, και την σημαντική συμβολή του, στην επίτευξη του έργου επιτελέστηκε.


Είμαι ιδιαίτερα ακόμη χαρούμενος που στη σημερινή λιτή τελετή μας τιμούν με την παρουσία τους οι επικεφαλείς των Ενόπλων Δυνάμεων της περιοχής μας και των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την ανταπόκρισή τους, διότι προσδίδουν τη βαρύτητα που αρμόζει στην περίσταση.»


Παράλληλα, χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας, της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, του Συλλόγου Πολ. Προσωπικού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νοτιοδυτικής & Στερεάς Ελλάδας και της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών και Ελληνικής Αστυνομίας «Ο Άγιος Μηνάς»,οι οποίοι ευχήθηκαν υγεία και δύναμη στο νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, ενώ εξήραν την άριστη συνεργασία που είχαν με τον προκάτοχό του.


O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Ανδρέας ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ προσέφερε στον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Αντιστράτηγο ε.ο.θ. Απόστολο Μαρτζάκλη τιμητική πλακέτα ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην Ελληνική Αστυνομία.

Στο τέλος προσφέρθηκαν στον απερχόμενο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή συμβολικά δώρα από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και το προσωπικό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Έχει διαβαστεί 114 φορές