Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Συνάντηση Βαγγέλη Καραχάλιου με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο για το «Δυτική Ελλάδα 2040»
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Συνάντηση Βαγγέλη Καραχάλιου με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο για το «Δυτική Ελλάδα 2040»

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
Συνάντηση Βαγγέλη Καραχάλιου με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο για το «Δυτική Ελλάδα 2040»

Με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη 5 Μαρτίου 2023) ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος στο πλαίσιο συναντήσεων που επιχειρεί με εκπροσώπους αρχών και φορέων μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Καραχάλιος συζήτησε με τον Δήμαρχο Αιγιαλείας για μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν με τον Δήμο, αλλά και για θέματα που αφορούν σημαντικά έργα από τα οποία εξαρτάται η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ των φορέων για την επίτευξη αναπτυξιακών στόχων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε τον κ. Καλογερόπουλο σχετικά με την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει εκ μέρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου με σκοπό τη δημιουργία ενός διευρυμένου οργάνου που θα παρακολουθεί ζητήματα μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής.

Το όργανο με την ονομασία «Δυτική Ελλάδα 2040», έχει στόχο να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους φορείς της περιοχής (Περιφέρεια, Δήμους, ΠΕΔ, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμια κλπ) και να δημιουργήσει στέρεες γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ τους και με την Κοινωνία των Πολιτών, έτσι ώστε να βοηθήσει στο να επιτευχθούν συναινέσεις και συνέργειες για μια σειρά ζητημάτων που συνιστούν τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Παράλληλα, θα διατυπώνει γνώμη και θα παρέχει επιστημονική τεκμηρίωση για σύγχρονες προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, ο μετασχηματισμός των προτύπων απασχόλησης, η εποχή της τεχνητής νοημοσύνης κ.α. και για την τοποθέτηση της περιοχής απέναντι σε αυτά, με προσανατολισμό το μέλλον και σχεδιασμό διαρκείας.

«Ο κ. Καλογερόπουλος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και με πολύ θετική διάθεση την πρότασή μας και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Στόχος του “Δυτική Ελλάδα 2040” είναι να καταφέρουμε να κάνουμε πράξη τη συνεργασία. Να δούμε το μέλλον σε βάθος ορίζοντα μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής γνώσης» τόνισε ο κ. Καραχάλιος. «Η ανάπτυξη της περιοχή μας και η ποιότητα ζωής των πολιτών είναι το μεγάλο ζητούμενο. Και αυτό, μας θέλει όλους μαζί σε έναν σταθερό διάλογο από τον οποίο μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν για το που βρισκόμαστε, που θέλουμε να πάμε και πώς θα πάμε».


Έχει διαβαστεί 333 φορές