Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Συνεχίζονται οι Λαϊκές Συνελεύσεις και οι συσκέψεις, με θέμα την κινητοποίηση του Σαββάτου, 10 Φεβρουαρίου, 11:00 π.μ., στις Σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Με μαζική συμμετοχή φορέων και δημοτών συνεχίστηκαν χθες Δευτέρα (5 Φλεβάρη) οι συσκέψεις και οι λαϊκές συνελεύσεις με θέμα την παμπατραϊκή κινητοποίηση του Σαββάτου 10 Φλεβάρη (11 π.μ.) και τον προϋπολογισμό του Δήμου Πατρέων.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διονύσης Πλέσσας, παρευρέθηκε εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με θέμα την απεργία της 28ης Φλεβάρη. Ο Αντιδήμαρχος, στον χαιρετισμό του, τόνισε ανάμεσα στα άλλα, ότι η Δημοτική Αρχή είναι σταθερά δίπλα στις διεκδικήσεις των εργαζομένων και θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις και την απεργία της 28ης Φλεβάρη. Επίσης, αναφέρθηκε στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, το Σάββατο 11/2 και ανέλυσε το διεκδικητικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η πόλη και ο λαός της έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν αυτά που δικαιούνται και οι κυβερνήσεις, έως τώρα, τους τα έχουν στερήσει.

Ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε στη Λαϊκή Συνέλευση του Ανατολικού Διαμερίσματος, όπου ήταν παρόντες ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Χρήστος Κορδάς, ο πρόεδρος του Διαμερίσματος, Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί δημότες.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και επιβολής νέων φόρων από την Κυβέρνηση, στο οποίο οι Δήμοι καλούνται να επιτελέσουν έργο. Μίλησε για το ύψος των παρακρατηθέντων πόρων, για την απαγόρευση των προσλήψεων και τα πολλά εμπόδια που βάζει η κυβέρνηση, στοχεύοντας να αναγκάσει τους Δήμους να

επιβάλλουν μια δεύτερη φορολογία στους δημότες. Ο Δήμαρχος ζήτησε από όλους να μη μείνουν παρατηρητές απέναντι σε όλα αυτά, αλλά να αγωνιστούν, απαιτώντας όσα δικαιούται η Πάτρα και ο λαός της και τους κάλεσε να συμμετέχουν στην μεγάλη παμπατραϊκή συγκέντρωση του Σαββάτου 10 Φλεβάρη.

Στη Λαϊκή συνέλευση που έγινε στη Μεσσάτιδα, με πλήθος εκπροσώπων φορέων και δημοτών, παρόντες εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αναστασία Τογιοπούλου και Παναγιώτης Μελάς, καθώς και οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων της περιοχής.

Οι Αντιδήμαρχοι ενημέρωσαν για τα οικονομικά δεδομένα, βάσει των οποίων καλείται ο Δήμος να καλύψει τις ανάγκες της πόλης. Έγινε εκτενής αναφορά στην υποχρηματοδότηση των Δήμων, στην επιβολή από την κυβέρνηση του τέλους ταφής απορριμμάτων ύψους 6 εκ. ευρώ, στην άρνηση της κυβέρνησης να δοθούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων, στη μειωμένη χρηματοδότηση για ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, έργα διαχείρισης ομβρίων κλπ.

Ακολούθησε διάλογος, με γενική διαπίστωση ότι το Σάββατο 10 Φλεβάρη, όλοι πρέπει να είναι παρόντες στην μεγάλη κινητοποίηση, για να απαιτήσουν μέτρα για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.


Έχει διαβαστεί 80 φορές