Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 17 Φλεβάρη η κοινή σύσκεψη σωματείων και φορέων της περιοχής μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από τα παρακάτω σωματεία και φορείς της Φωκίδας:

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων

Σωματείο Εργαζομένων στους Ευρωπαϊκούς Βωξίτες (Εργοταξιακό)

Σωματείο Ηλεκτροσυγκολλητών

Σωματείο Τεχνίτη

Σωματείο Χειριστών

Σωματείο Γ. Νοσοκομείου Άμφισσας

Σωματείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Σωματείο Εργαζομένων στην Περιφέρεια

Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ

Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων

Σύλλογος Επαγγελματιών Εστίασης Ιτέας-Κίρρας

Ομάδα γυναικών Άμφισσας-Ιτέας (μέλος ΟΓΕ)

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η ανάγκη συντονισμού της δράσης και των πρωτοβουλιών όλων των φορέων, η ανάγκη συνένωσης των επιμέρους μετώπων, των επιμέρους αιτημάτων του κάθε κλάδου εργαζομένων, ιδιωτικού, δημόσιου τομέα, επαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτοκτηνοτρόφων, συνταξιούχων, ανέργων, μαθητών, φοιτητών, σε ένα μεγάλο διεκδικητικό ποτάμι με κορύφωση την απεργία στις 28 του Φλεβάρη, την οποία έχουν εξαγγείλει δεκάδες Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, Ομοσπονδίες, εκατοντάδες σωματεία από όλη τη χώρα καθώς και η ΑΔΕΔΥ.

28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, οι περισσότεροι νέα παιδιά, προκαλώντας ανείπωτη θλίψη σε όλη τη χώρα και μια διαρκή-ανοιχτή πληγή σε δεκάδες οικογένειες. Τα δάκρυα έχουν γίνει οργή! Τα συνδικάτα, οι φορείς, ένα χρόνο μετά, κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!

Έχουμε χρέος τη μέρα αυτή να πλημμυρίσουν οι δρόμοι, όπως πριν έναν χρόνο. Δεν πρέπει να περάσει η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείται. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν ήταν "κακιά στιγμή" ή ένα απλό ανθρώπινο λάθος. Ένοχος είναι η πολιτική που τα μετράει όλα με το κέρδος θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Όλοι μαζί να βροντοφωνάξουμε : Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ.

Η απεργιακή συγκέντρωση ορίστηκε την Τετάρτη 28 Φλεβάρη στις 10:30 στην πλατεία λαού στην Άμφισσα και μπήκε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για την επιτυχία της απεργίας.

Τα αιτήματα που προτάσσουν τα σωματεία και οι φορείς είναι :

• Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

• Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

• Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

• Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

• Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

• Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

• Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

• Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

• Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

• Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη συμμετοχής όλων στην κινητοποίηση που οργανώνεται από τα Συνταξιουχικά Σωματεία για τα οξυμένα ζητήματα της Υγείας, την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 11:00 π.μ. στην πλατεία λαού στην Άμφισσα.


Έχει διαβαστεί 191 φορές