Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ. ΠΛ.ΛΑΟΥ (ΑΜΦΙΣΣΑ)
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ. ΠΛ.ΛΑΟΥ (ΑΜΦΙΣΣΑ)

από ΜΑΝΤΩ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΚΙΔΑΣ: ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 ΚΑΙ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 π.μ. ΠΛ.ΛΑΟΥ (ΑΜΦΙΣΣΑ)

Όλοι στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενάντια στην ακρίβεια!

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας για την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, σε συντονισμό με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και πρωτοβάθμια Συνδικάτα απ’ όλη την Ελλάδα.

Η οργή και η αγανάκτηση όλων των εργαζομένων και του λαού για την ακρίβεια, για τους μισθούς που δε φτάνουν, για την έλλειψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για τις κλεμμένες τριετίες, για την άδικη φορολογία πρέπει να γίνουν οργανωμένος αγώνας!

Σε κάθε χώρο και κλάδο δουλειάς, ο αγώνας που διεξάγουν τα Συνδικάτα για αυξήσεις στους μισθούς, για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, είναι ώρα να συνενωθούν σε ένα μεγάλο διεκδικητικό ποτάμι με κορύφωση τη μεγάλη Απεργία στις 28 Φεβρουαρίου!

Να συνενωθούν με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας που κινητοποιείται ενάντια στο νόμο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, των βιοπαλαιστών αγροτών που κινητοποιούνται ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Τη μέρα αυτή, ταυτόχρονα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, με τους 57 νεκρούς συνανθρώπους μας, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά.

Είμαστε συνεπείς στην υπόσχεση που δώσαμε:

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!

Ένα χρόνο μετά, με τις διαδικασίες να προχωράνε με ρυθμούς «χελώνας» και την ατμόσφαιρα να «μυρίζει» συγκάλυψη, συνεχίζουμε να απαιτούμε:

Να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα.

Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες.

Να βρουν δικαίωση οι οικογένειες των θυμάτων.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Το σύνθημα αυτό που βροντοφωνάχτηκε από εκατομμύρια εργαζομένων - λαού και νεολαίας σε όλη την Ελλάδα, αποκάλυψε την αιτία του εγκλήματος στα Τέμπη.

Οι 57 νεκροί των Τεμπών δεν ξεχάστηκαν. Ήταν παρόντες στους αγώνες των Συνδικάτων γιατί ήταν παρούσα η ίδια αιτία που οδήγησε στο έγκλημα: Η εγκληματική πολιτική «κόστους – οφέλους» με την οποία δε διστάζουν να θυσιάζουν τις ανάγκες και τις ζωές των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Αυτή η πολιτική είναι υπεύθυνη:

Για τους 179 συναδέλφους μας που έχασαν τη ζωή τους το 2023 την ώρα του μεροκάματου.

Για την έλλειψη μέτρων προστασίας της ζωής μας από τις φυσικές καταστροφές, με τους δεκάδες νεκρούς από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο, με τις μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στην κατακαμένη Βόρεια Εύβοια.

Για την επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας.

Αυτά τα κέρδη των λίγων απέναντι στις ανάγκες των πολλών, είναι άλλωστε και η αιτία για την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

28 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ για τις ζωές μας!

Κανείς μόνος του! Αποφασιστικός απεργιακός ξεσηκωμός με το σύνθημα:

“Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”

Διεκδικούμε:

· Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023. Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους. Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

· Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

· Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

· Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

· Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

· Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

· Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

· Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

· Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

· Έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές Επιτροπές για ασφαλή και λειτουργικά σχολεία. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών.

· Να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καμία αναθεώρηση του άρθρου 16. Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο


Έχει διαβαστεί 214 φορές