Αρχική Ειδήσεις Τοπικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

από ΣΟΦΙΑ ΚΑΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Το αδιαχώρητο από αυτοκίνητα επικρατεί και στους 2 κεντρικούς δρόμους

Το αδιαχώρητο, από αυτοκίνητα,  επικρατεί αυτές τις μέρες στους κεντρικούς δρόμους της Ναυπάκτου καθώς το 3ήμερο η προσέλευση των επισκεπτών ήταν μεγάλη. Ακόμη και σήμερα, η κίνηση των οχημάτων  κυρίως τις πρωινές ώρες δημιούργησε τεράστια ουρά και στους 2 κεντρικούς δρόμους, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των οδηγών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά σημεία δεν μπορούσαν να περάσουν ούτε δίκυκλα.

 Οι πληρωμές των συντάξεων αυτής της εβδομάδας και των επιδομάτων, έκανε τους κατοίκους της περιοχής της Ναυπάκτου αλλά και των όμορων περιοχών να βγουν στο κέντρο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος συνωστισμός από αυτοκίνητα σε κεντρικά σημεία των τραπεζών αλλά και του ταχυδρομείου. Εξ ’άλλου το ταχυδρομικό κατάστημα της Ναυπάκτου είναι το μόνο κατάστημα που λειτουργεί πλέον σε όλο το Δήμο, με αποτέλεσμα οι πολίτες από όλες τις γύρω περιοχές να έρχονται στη Ναύπακτο για να λάβουν τη συνταξή τους και όχι μόνο. Αυτό άλλωστε το έχει επισημάνει και στο παρελθόν ο σταθμός του λεπάντο σε αντίστοιχο ρεπορτάζ για το κλείσιμο των καταστημάτων ΕΛΤΑ.

           Η έλλειψη πάρκινγκ στο κέντρο της Ναυπάκτου είναι βραχνάς για την πόλη. Είναι το μείζον πρόβλημα που απασχολεί εδώ και πολλά χρόνια τη δημοτική αρχή της περιοχής. Σχεδόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο τίθεται το θέμα του κυκλοφοριακού στην πόλη της Ναυπάκτου, χωρίς κάποιο αξιόλογο αποτέλεσμα μέχρι τώρα.  Οι συνεχόμενες αναπλάσεις σε κεντρικά σημεία δεν έχουν λύσει μέχρι στιγμής το πρόβλημα, αντιθέτως η τελευταία ανάπλαση που έγινε στην πόλη, μείωσε γύρω στις 100  θέσεις στάθμευσης.

Ένας επιπλέον λόγος μποτιλιαρισματος στο κέντρο της Ναυπάκτου είναι η μη τήρηση ωραρίου στην φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Φορτηγά σταματούν λόγω όγκου την κίνηση των οχημάτων, με σκοπό να προμηθεύσουν τα καταστήματα με προϊόντα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει συνεχόμενος έλεγχος της τροχαίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Ας ελπίσουμε πως με τον καινούργιο χρόνο, και με την επανατοποθέτηση των 12 ατόμων στη δημοτική αστυνομία να λυθεί  το συγκεκριμένο ζήτημα.

Άλλος ένα λόγος κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης είναι τα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών. Τα μεγάλα αυτά οχήματα κάνουν δύσκολη την μεταφορά από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη με τις καθυστερήσεις, για επιβάτες και για τα άλλα οχήματα, που θα τύχουν να βρίσκονται πίσω από τα αστικά να υπερβαίνουν τα 20 λεπτά ανά δρομολόγιο.

 

Αποτέλεσμα όλων αυτών, οι αγανακτησμένοι οδηγοί αυτοκινήτων αλλά και   μηχανών να προβαίνουν σε  παραβατικές συμπεριφορές όπως  διπλοπαρκαρίσματα  και παρκαρίσματα σε πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους και θέσεις αμεα. Εννοείται πως δεν επικροτούμε τέτοιες συμπεριφορές, αλλά τις καταγράφουμε και τις καταλαβαίνουμε μέχρι ενός ορίου.  Είναι ανήκουστο σε μια πόλη τόσο τουριστική και επισκέψιμη όπως η πόλη της Ναυπάκτου να έχει ακόμα τέτοιου είδους προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό και οι θέσεις στάθμευσης. Ευελπιστούμε για τα επόμενα χρόνια, πλέον  να μην τίθονται τέτοιου είδους θέματα προς συζήτηση.      


Έχει διαβαστεί 170 φορές