Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Αχαϊα:Τα πήρε και τα…σήκωσε-Πλημμύρες,πτώσεις δέντρων, ζημιές από την κακοκαιρία
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Αχαϊα:Τα πήρε και τα…σήκωσε-Πλημμύρες,πτώσεις δέντρων, ζημιές από την κακοκαιρία

από Lepanto RTV
Αχαϊα:Τα πήρε και τα…σήκωσε-Πλημμύρες,πτώσεις δέντρων, ζημιές από την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή για δεύτερη ημέρα για την «Μέδουσα»

Η Δυτική Ελλάδα μετράει τις πληγές που άφησε το πέρασμα από τις περιοχές της του χαμηλού βαρομετρικού «Μέδουσα». Το ξημέρωμα βρίσκει την Αχαία και την Αιτωλοακαρνανία να κάνουν το απολογισμό από τις ισχυρές καταιγίδες, τους κεραυνούς, το χαλάζι και τους θυελλώδεις ανέμους που έπληξαν επί ώρες από το απόγευμα της Κυριακής έως και τις πρώτες νυχτερινές ώρες προς πρωινές της Δευτέρας (σήμερα) τόσο  τα παράλια τους όσο και την «ενδοχώρα» τους.

Στην Πάτρα η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε και επενέβη σε δεκάδες περιπτώσεις καθώς στο κέντρο της Πάτρας, την Κάτω Αχαγιά, τα Βραχναίϊκα, το Μιντιλόγλι,τον Καστελόκαμπο, το Ρίον, το Ακταίον τα Σελιανίτικα, τον Λόγγο και το Αίγιο, σημειώιηκαν πλημμύρες τόσο στο οδικό δίκτυο της παλαιάς εθνικής οδού,  με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων όσο και στον πολεοδομικό ιστό των πόλεων.

Δεκάδες ήταν και οι περιπτώσεις που χρειάστηκε σε όλη σχεδόν την Αχαία να επέμβει η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να απομακρύνει δένδρα λόγω της πτώσης τους από τους ισχυρούς ανέμους που έπλητταν την περιοχή.

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στο Αίγιο όπου υπήρξαν πολλές περιπτώσεις πλημμυρών με την πυροσβεστική να καλείται για άντληση υδάτων. Στις ημιορεινές περιοχές  σημειώθηκε μεγάλης έντασης χαλαζόπτωση ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην περιοχή της Ναυπάκτου, όπου για αρκετή ώρα λόγω πλημμυρών δεν διεξάγετο ή διεξάγετο με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων από και προς Ναύπακτο – Αντίρριο, ενώ σημειώθηκαν και πολλές πτώσεις δέντρων

Έχει διαβαστεί 1501 φορές