Αρχική Ειδήσεις Τοπικά Μετανάστες πάσχουν από ψώρα και ηπατίτιδα στα κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπάκτου
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης.
https://lepantortv.gr/inner.php/ajax

Μετανάστες πάσχουν από ψώρα και ηπατίτιδα στα κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπάκτου

από Αλέξανδρος Κογκόλης
Μετανάστες πάσχουν από ψώρα και ηπατίτιδα στα κρατητήρια του Α.Τ. Ναυπάκτου

Διαβάστε το πλήρες ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Ναυπακτία"

Σε κρατητήρια της Δυτικής Ελλάδος «κρατούνται» για περισσότερες από 20 ημέρες, 114 Πακιστανοί μετανάστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν στις 8 Μαρτίου, από το φορτηγό πλοίο Cacliarda με σημαία Μάλτας, αφού είχαν εντοπιστεί σε ακυβέρνητο σκάφος 32 ναυτικά μίλια δυτικά των Παξών.

Αρχικά, έφθασαν στο λιμάνι της Πάτρας και μετά από πολλές ώρες, λόγω του ότι υπήρχαν νομικά και γραφειοκρατικά κολλήματα, μετήχθησαν σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων.

Τέσσερις εξ αυτών, κρατούνται στα κρατητήρια του αστυνομικού τμήματος Ναυπάκτου, περιμένοντας να διακομισθούν σε κέντρα φιλοξενίας.

Ωστόσο, εκτός από την κούραση που έχουν υποστεί, αφού ταλαιπωρούνται ακόμη και μετά την περιπλάνησή τους στο Ιόνιο, μιας και δε μπόρεσαν να φτάσουν στην Ιταλία, πάσχουν από ψώρα, ηπατίτιδα, αλλά και ψείρες. Είναι φυσικά επόμενο, αφού οι συνθήκες υγιεινής –προφανώς- δεν άρμοζαν σε άνθρωπο όλες αυτές τις ημέρες.

Κίνδυνος και για τους άλλους κρατούμενους

Συμπεραίνει λοιπόν κάποιος τον κίνδυνο που ελλοχεύει για άλλους κρατούμενους, αφού η ψώρα είναι μια μεταδοτική δερματοπάθεια, χωρίς ωστόσο να φταίνε οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες.

Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυπακτίας» και οι τέσσερις υποβλήθηκαν στις απαιτούμενες εξετάσεις και λαμβάνουν ειδική αγωγή.

Που είναι το κράτος;

Για ακόμη μια φορά, διαφαίνεται η κρατική αναλγησία και η έλλειψη κοινωνικών δομών στη χώρα, η οποία αντιμετωπίζει –χωρίς πολλές φορές να το θέλει- απάνθρωπα χιλιάδες συνανθρώπους μετανάστες και πρόσφυγες.

Σε ποιο άλλο ευνομούμενο, διοικητικά και οργανωτικά υγιές κράτος, εκατοντάδες ταλαιπωρημένοι άνθρωποι –και μάλιστα με ασθένειες- θα κρατούνταν σε αστυνομικά τμήματα και μετά τα «μετακόμιζαν» σε τριτοκοσμικά κέντρα φιλοξενίας;

Η παράνομη μετανάστευση δε, είναι μια μεγάλη συζήτηση, για την οποία φυσικά δεν ευθύνεται μόνο η Ελλάδα.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται πως, η κυβέρνηση, παρά τις ανθρωπιστικές της εξαγγελίες και τις κοινωνικές ευαισθησίες που διατείνεται ότι έχει, στην πραγματικότητα άλλα πράττει…εις βάρος μεταναστών, προσφύγων και Ελλήνων.

 

Έχει διαβαστεί 1937 φορές